Slavnost Dotkni se Písku přiveze MYDY, Michala Hrůzu, Annabelle nebo Petru Janů

Vydáno 07.06.2022 | autor: redakce

Letošní městská slavnost Dotkni se Písku, která bude probíhat od 10. do 12. června na několika scénách, čerpá z úryvku ze Šrámkovy básně Písecká „je to Písek, je to zas on“. Na pódiu se představí MYDY, Annabelle, Michal Hrůza nebo Petra Janů.

Slavnost Dotkni se Písku přiveze MYDY, Michala Hrůzu, Annabelle nebo Petru Janů Slavnost Dotkni se Písku přiveze MYDY, Michala Hrůzu, Annabelle nebo Petru Janů

V průběhu slavností, tedy jak v pátek, tak i v sobotu, bude pro děti i dospělé přímo na Havlíčkově náměstí připravena, kromě bohatého programu, i řada interaktivních her, soutěží a aktivit pro děti i dospělé. Také zde potkáte pouliční muzikanty, flašinetáře, flamendry, ale i dámy a slečny oděné v krásných a bohatě zdobených šatech. Na své si přijdou i hudební fanoušci, na městské slavnosti v pátek v Palackého sadech vystoupí Michal Hrůza a kapela MYDY.

Písku se dotkli Marek Ztracený i Václav Neckář

Michal Hrůza, respektovaný skladatel, zpěvák a hudebník, nabídne jak písničky důvěrně známé z rádií a předních příček hitparád, tak i nové skladby ze zatím posledního alba Světlo do tmy. Návštěvníci se dočkají známých songů, jako je Napořád, Pro Emu nebo Zakázané uvolnění. Těšit se můžete i na MYDY show! Mydy je česká původně elektro swingová hudební skupina, která hraje zábavný, chytlavý ale přitom propracovaný a inteligentní electropop s řadou odkazů na různé retro styly. Dnes svůj styl označují jako glamtronic, elektro-popový koktejl doprovázený extravagantním vizuálním stylem, který korunuje nepřehlédnutelná zpěvačka a textařka Žofie Dařbujánová.

Na koncert několikanásobné zlaté slavice a dámy s rockovou minulostí, profesionální prvotřídností a neobyčejným hlasem, se mohou návštěvníci těšit v sobotu 11. června. Petra Janů zazpívá nejznámější hity Není mi už sedmnáct, Moje malá premiéra, Říkej mi, Jedeme dál a další. Radost jistě udělají i písně nové. Osobitá zpěvačka a rapperka Annabelle, která aktuálně zabodovala na Andělech, divákům předvede vlastní tvorbu.

Česká kapela Deloraine představí naživo velmi energickou, taneční a emotivní hudbu. Návštěvníky městské slavnosti Dotkni se Písku čeká i sladké překvapení! Kromě bohaté nabídky, která zahrnuje historický i dětský program, hudební a taneční vystoupení a mnoho dalšího, jsme připravili nevšední zábavnou talk show Terezy Bebarové a Josefa Maršálka, které znáte z televizního pořadu Peče celá země. Veselé povídání ze života, profesí světa showbyznysu, gastronomie a zážitků, které (ne)mohou potkat každého z nás, si nenechte ujít v zahradě Kulturního domu v sobotu 11. června od 18 hodin.

Slavností se zúčastní také písecké soubory a spolky. Pro nejmladší návštěvníky je v zahradě Kulturního domu připravený dětský program s Milanem Mudrochem a BibiBum, kapelou Pískomil se vrací, nebudou chybět ani dílničky a skákací hrad. Vedle historického programu jsou naplánována i dětská divadelní představení a podvečerní koncerty ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka. Do foyer divadla si přijďte prohlédnout obrázky z výtvarné soutěže Moje město. Oddechovou zónu na útulné  terase kryté pergolou, s grilem a možností konzumace různých dobrot a lahodných nápojů, nabízí Divadlo Pod čarou. Kompletní program, včetně doprovodných akcí, najdete na www.dotknisepisku.cz.

TZ, foto: archiv iREPORT
Témata: Dotkni se Písku, MYDY, Annabelle, Petra Janů, Michal Hrůza

zavřít