Zemřel František Řebíček, autor Bláznovy ukolébavky a dalších hitů

Vydáno 09.04.2021 | autor: redakce

Ve věku 89 let zemřel František Řebíček, který skládal texty pro Karla Svobodu, Jiřího Zmožka nebo Michala Davida. Mezi jeho nejznámější písně patřily Bláznova ukolébavka, Colu, pijeme colu nebo Už mi lásko není dvacet let.

Zemřel František Řebíček, autor Bláznovy ukolébavky a dalších hitů Zemřel František Řebíček, autor Bláznovy ukolébavky a dalších hitů

František Řebíček zemřel 7. dubna 2021. Od 50. let působil v nahrávacích studiích Suprahonu, kde pracoval jako zvukař. Od roku 1964 se pak věnoval psaní textů. Spolupracoval například s Václavem Neckářem, Waldemarem Matuškou, Věrou Špinarovou či Karlem Svobodou.

Mezi nejznámější Řebíčkovy texty patří například slova k písním Pár přátel stačí mít či Colu, pijeme colu od Michala Davida, Bláznova ukolébavka Pavela Dydoviče, Už mi lásko není dvacet let z repertoáru Jiřího Zmožka nebo Nevěřím náhodám Karla Gotta.

„František Řebíček bych kamarád mých rodičů, takže jsem ho znal od dětství. Pak jsme se nějakou dobu neviděli a potkali jsme se až ve studiu Mozarteum, kde pracoval jako zvukař. Takže on nejen že mi psal texty, ale natáčel i všechna moje alba. Spolupráce s ním byla velmi úzká, já na něj vzpomínám strašně rád. Že nás opustil, je smutná zpráva, ale jeho písničky a texty budou určitě znít dál,“ uvedl Michal David v rádiu Impuls.

red, foto: FB František Řebíček
Témata: František Řebíček, Michal David, Karel Gott, Jiří Zmožek, Věra Špinarová, Karel Svoboda

zavřít