Zemřel John Miles, vokalista Jimmyho Page a Alan Parsons Project

Vydáno 08.12.2021 | autor: redakce

Po krátké nemoci zemřel John Miles. Hudebníkovi, který spolupracoval s Jimmym Pagem a Alan Parsons Project, bylo 72 let. Jeho smrt potvrdili rodinní příslušníci.

Zemřel John Miles, vokalista Jimmyho Page a Alan Parsons Project Zemřel John Miles, vokalista Jimmyho Page a Alan Parsons Project

John Miles přezdívaný také „Mr. Music“ zemřel po krátké nemoci. „Byl milujícím manželem, tátou a dědou. Žádná slova nedokážou vyjádřit, jak moc nám bude chybět,“ uvedli rodinní příslušníci muzikanta, kteří zároveň požádali o soukromí. „Navždy bude v našich srdcích, nechal za sebou nádherný odkaz. Byl jsi naší první láskou a budeš i poslední. Náš manžel, táta, dědeček a hrdina. Milujeme tě.“

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Miles hrál po boku Tiny Turner, Joe Cockera nebo Andrea Bocelliho. Rovněž byl vokalistou Jimmyho Page a významně se podílel na několika skladbách Alan Parsons Project.

„Byl jsem přes padesát let jeho manažerem. Nebyl pouze milým člověkem, ale také skvělým muzikantem a skladatelem,“ ocenil Milesovy schopnosti Cliff Cooper.

V roce 1975 podepsal Miles smlouvu s Decca Records, pro které nahrál čtyři alba. Jeho nejznámější skladbou byla Music, která se v britské hitparádě dostala mezi tři nejlepší. Pravidelně jezdil na turné s Tinou Turner, kterou doprovázel nejen pěvecky, ale i na kytaru. Jimmymu Pageovi pak nahrál vokály pro jeho sólové album Outrider. V roce 2017 vyhrál ocenění Outstanding Musical Achievement na Progressive Music Awards.

red, foto: FB John Miles
Témata: John Miles, Jimmy Page, Alan Parsons Project, smrt

zavřít