Zemřel Manny Charlton, zakládající člen Nazareth

Vydáno 09.07.2022 | autor: redakce

Zemřel zakládající člen Nazareth, kytarista Manny Charlton. Hudebník zesnul ve svých osmdesáti letech, příčina smrti nebyla veřejnosti odhalena.

Zemřel Manny Charlton, zakládající člen Nazareth Zemřel Manny Charlton, zakládající člen Nazareth

Manny Charlton působil v Nazareth dvacet let, následně vydal čtrnáct sólových alb. Proslavil se především svými kytarovými riffy, které kapelu katapultovaly až na samý vrchol. Jeho umění lze slyšet například v písních Love Hurts, Bad Bad Boy nebo Broken Down Angel.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Smrt Charltona potvrdil jeho vnuk Jamie Charlton, když sdílel na sociálních sítích fotografii s dědečkem a popiskem obsahujícím zkratku RIP, tedy „odpočívej v pokoji“. Zprávu následně potvrdil také basák Nazareth Pete Agnew. Legendární kytarista zemřel jen několik týdnů před svými 81. narozeninami.

„Se zármutkem vám musíme oznámit, že Manny Charlton zemřel 5. července v Texasu. Zatím neznáme více podrobností, věříme ale, že jeho smrt byla náhlá a netrpěl žádnou nemocí,“ uvedl Agnew.

„Manny byl s námi od samého začátku, prošel s námi těžkými časy, ale i těmi krásnými, kdy se kapela stala světovou.  Jeho přínos jako hudebníka byl obrovský. Nejenže byl týmovým hráčem, který rád hodiny a hodiny jamoval s kapelou, ale byl schopný se ještě potom probírat kazetami a hledat nové inspirace. Nikde nebyl šťastnější než v křesle producenta ve studiu,“ stojí v prohlášení, v němž Agnew také uvádí, že nejpyšnější byl Charlton právě na asi největší hit kapely Love Hurts.  

Ačkoliv spolu měla dvojice občas neshody, na muzice se vždy shodla. „Za všechny z Nazareth posílám upřímnou soustrast Mannyho rodině. Myslíme na vás.“

red, foto: FB Nazareth
Témata: Nazareth, Manny Charlton, smrt

zavřít