Zemřela Jarmila Šuláková, královna lidové písně

Vydáno 11.02.2017 | autor: redakce

Ve věku 87 let zemřela známá představitelka moravských folklórních písní Jarmila Šuláková. Její odchod oznámila na Facebooku kapela Fleret, se kterou Šuláková v minulosti často zpívala. 

Zemřela Jarmila Šuláková, královna lidové písně Zemřela Jarmila Šuláková, královna lidové písně

"Odešla LEGENDA ... R.I.P. Jarmilko!!!" uvedla na Facebooku bez dalších podrobností skupina Fleret. S tou Šuláková vystupovala mezi lety 1994 až 2011. V posledních letech však trpěla dlouhodobými zdravotními potížemi, které ji pokračování kariéry neumožňovaly.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HUDEBNÍKŮ

Šuláková získala za svou dlouhou kariéru přezdívku "královna lidové písně". Vyučila se švadlenou, od roku 1952 však byla sólistkou Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů. Vystupovala s ním nejen v tehdejším Českoloslovensku, ale i v zahraničí, díky tomu navštívila i řadu exotických zemí.

vložte odkaz, text nemažte

V souboru vydržela až do roku 1993. Byly jí uděleny tituly "zasloužilá umělkyně" a "národní umělkyně", příležitostně se věnovala i herectví. Její věhlas přesahoval žánr, například v roce 2009 vystoupila před desítkami tisíc rockerů na festivalu Masters Of Rock. 

Témata: Jarmila Šuláková, lidové písně, folklór, Fleret

zavřít