Zemřela zpěvačka s výjimečným hlasem Sinéad O’Connor

Vydáno 26.07.2023 | autor: iREPORT

V pouhých 56 letech zemřela Sinéad O’Connor. Se souhlasem rodiny zprávu zveřejnil web The Irish Times. Zpěvačka trpěla dlouhodobě psychickými problémy, zda však ony stojí za její smrtí, není zatím jasné. V devadesátých letech se proslavila hitem Nothing Compares 2U.

Zemřela zpěvačka s výjimečným hlasem Sinéad O’Connor Zemřela zpěvačka s výjimečným hlasem Sinéad O’Connor

„S velkým zármutkem oznamujeme, že nás opustila naše milovaná Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdevastováni její smrti a žádají všechny v tomto obtížném čase o soukromí,“ stojí v prohlášení, které vydal web The Irish Times. Po O’Connor zůstaly tři děti. O syna Shanea přišla v roce 2022, v sedmnácti letech spáchal sebevraždu.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Příčina smrti O’Connor není známá, dlouhá léta však bojovala s psychickými problémy. V roce 2015 se pokusila o sebevraždu. Tehdy napsala na Facebook dopis na rozloučenou a oznámila, že se právě předávkovala. Zachránili ji tehdy fanoušci, kteří vše oznámili na policii, která rychle zasáhla. Znovu své příznivce interpretka vyděsila o rok později, když záhadně zmizela. Našla ji chicagská policie.

V minulosti nic nenasvědčovalo tomu, že by muzikantka trpěla nějakou chorobou. Naopak na začátku července oznámila, že se po třiadvaceti letech stěhuje zpět do Londýna, kde by ráda dokončila nové album, které měla v plánu vydat během roku 2024. Zároveň chtěla vyrazit na turné po Evropě, Austrálii a Novém Zélandu, v roce 2025 pak měla v plánu vyjet na šňůru i po Spojených státech amerických.

Sinéad O’Connor proslavil v devadesátých letech hit Nothing Compares 2U. „Její talent neměl konkurenci, nedal se s ničím srovnávat,“ vyjádřil svou soustrast rodině irský premiér Leo Varadkar.

Muzikantka několikrát vystoupila také v České republice. První samostatný koncert odehrála v Praze 20. června 1995, o dva roky zahrála na festivalu JAM. V roce 2008 ji fanoušci mohli vidět na Colours of Ostrava, kde představila průřez svou tvorbou. Naposled u nás vystoupila v roce 2010 na zámku Sychrov.

red, foto: FB Sinéad O’Connor
Témata: Sinéad O’Connor, Nothing Compares 2U, smrt

zavřít