Zrní vytvoří v Praze buskingový průvod. Dojdou s ním od Lennonovy zdi na Střelecký ostrov, kde pak zahrají

Vydáno 03.08.2016 | autor: Hana Bukáčková

Přesně po roce se 4. srpna Zrní vrací na Střelecký ostrov v Praze. Zatímco loni tam hráli akusticky a vznikl jejich první živák, letos vystoupí v plné polní. Koncert zahájí buskingovým průvodem v centru Prahy.

Zrní vytvoří v Praze buskingový průvod. Dojdou s ním od Lennonovy zdi na Střelecký ostrov, kde pak zahrají Zrní před koncertem na Střeleckém ostrově podpoří busking

Kapela letos slaví své patnáctiny. V každém městě, kde koncertovali, zahráli před samotným vystoupením několik písní akusticky na náměstích. Tak tomu bude i na podzim. Vzpomínají tím nejen na svoje začátky, kdy hráli na ulici do klobouku, ale vzdávají tím i hold buskerům. Pro Prahu si přichystali rovnou buskingový průvod. "Začneme u Lennonovy zdi, kde se sejdem deset minut před půl šestou a cestou budeme hrát," říká zpěvák Honza Unger. "Věříme, že se k nám někdo přidá a že takhle dojdeme až na Střelák. Moc se na to těšíme!" Než se pak na místě připraví k samotnému vystoupení, zahraje předkapela polská dvojice Agu. Koncert začíná v 19 hodin. 

Zrní se vrátili v čase a vyslali hrdinu počítačový hry do světa

"Celková délka trasy je asi jeden kilometr," říká bubeník Ondřej Slavík, který trasu spolu s kapelou naplánoval. "To mi přijde ideál a cesta je to pěkná." Kdo nechce jít celý průvod, ale třeba se přidat jen na pár metrů, trasu si může prostudovat na mapě. 

 

vložte odkaz, text nemažte

V loňském roce hrála kapela na Střeláku akusticky a vzešla z toho jejich první živá nahrávka Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. Nyní zahraje elektricky a zazní nejméně dvě nové písničky z připravovaného alba, které by mělo vyjít v příštím roce.

tz, hb, foto: Jana Braunová, archiv kapely

Témata: Zrní, busking, Střelecký ostrov, Agu

zavřít