Dokument Meky už brzy v kinech. Na snímek láká klip She's Out of Control

Vydáno 22.06.2020 | autor: redakce

Celovečerní dokumentární film Meky o zpěvákovi Mirovi Žbirkovi vstoupí do kin už 9. července. V jedné z jeho pasáží zazní také píseň She´s Out Of Control, která se nyní dočkala také nového videoklipu poskládaného z archivních záběrů slovenského hudebníka. Sestříhal jej Šimon Šafránek.

Dokument Meky už brzy v kinech. Na snímek láká klip She's Out of Control Foto: Archiv umělce

Skladba She´s Out Of Control vyšla už v roce 1982, tenkrát však ještě ve slovenštině a pod názvem Cesta zakázanou rýchlosťou. Její anglická verze vznikla o rok později a byla určena pouze pro zahraničí. Československému publiku ji Miro Žbirka představuje až nyní v dokumentárním filmu MEKY.

Příběh československého hitu: Miro Žbirka - Biely kvet

Filmový portrét zpěváka jeho fanouškům ukáže, kdo vlastně nejen za písní She´s Out Of Control, ale i dalšími legendárními hity jako Biely kvet, Atlantida, Čo bolí to prebolí, Múr našich lások, 22 dní, Denisa, S tebou je kríž, Katka nebo Prvá… stojí.

Režisér Šimon Šafránek sledoval s kamerou Mira Žbirku téměř rok. Od ložnice po nabitý koncert v Londýně až ke koncertnímu zákulisí ve vyprodané pražské O2 aréně. Společně se svým týmem a s využitím Žbirkovy otevřené zpovědi, současných záběrů a rozsáhlého archivního materiálu pak dokázal stvořit dynamický obraz hudební legendy – pozoruhodný dokument MEKY. 

„Snažili jsme se udělat filmový portrét, jaký tu není. Bez sentimentu a patosu, zato s humorem. Energický a podvratný. S hlasitou muzikou, a především pokud možno upřímný a emocionální, lidský,“ říká Šimon Šafránek.

Uvedení filmu MEKY do kin provází exkluzivní MEKY: CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020, na kterém se budou moci s Mirem Žbirkou jeho příznivci potkat nejen na velkém plátně, ale také naživo. Společně s kapelou totiž slovenský zpěvák divákům zahraje speciální akustický set.

CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020
15. 9. 2020 CineStar Ostrava
16. 9. 2020 CineStar Olomouc
23. 9. 2020 CineStar Liberec
29. 9. a 30. 9. 2020 CineStar Praha Anděl

TZ

Témata: Miro Žbirka, MEKY, She's Out Of Control

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít