LIVE: Fanoušky na Mezi ploty v první den rozpálili Divokej Bill, Vypsaná Fixa i Wohnout

Vydáno 26.05.2019 | autor: Hana Bukáčková

Bohnice opět po roce ožily festivalem Mezi ploty, který nabízí hudební, divadelní i diskuzní program na nejrůznější palčivá témata. Zároveň dvoudenní akce upozorňuje na problematiku psychicky nemocných, které můžete podpořit v začleňování do normálního života. V první den zahráli Divokej Bill, Wohnout, Vypsaná fiXa, N.O.H.A. či Zrní.

LIVE: Fanoušky na Mezi ploty v první den rozpálili Divokej Bill, Vypsaná Fixa i Wohnout LIVE: Fanoušky na Mezi ploty v první den rozpálili Divokej Bill, Vypsaná Fixa i Wohnout

 

MEZI PLOTY
NEMOCNICE BOHNICE, PRAHA 
25. 5. 2019

Sedmadvacátý ročník oblíbeného multižánrového festivalu pro celou rodinu odstartoval tradičně poslední květnovou sobotu. Oproti předchozím letům se tentokrát potýkal s ještě většími problémy v organizování - před vstupem se tvořily nekonečné (několik desítek minut dlouhé) fronty a mnozí čekání nakonec vzdali. Kdo vydržel, tak se dočkal rádiových hitů od Xindla X či klubových matadorů. Klasicky byl i problém s městskou dopravou, ani posílené spoje nestíhaly pobírat všechny natěšené účastníky. 

FOTOREPORT: Festival Mezi ploty opět přilákal tisícovky návštěvníků, hráli Xindl X, Wohnout, Vypsaná fixa nebo Divokej Bill

Sobotní program otevřela Mirka Miškechová, která představila svoji druhou sólovou desku vydanou na podzim minulého roku. Všechny návštěvníky zvedla na nohy tanečním setem česko-americká parta N.O.H.A. Xindl X začal koncert po půlhodinovém dešti, který se přehnal nad areálem. Nechyběly novinky z jeho alba Sexy Exity, jimiž obohatil zavedený setlist. Circus Brothers se na Street Music Stage potýkali se zvukovými problémy, takže jejich set byl zkrácen o polovinu.

Repertoár kapely Wohnout čítal třetinu věcí z posledního alba Miss maringotka. Fanoušci nebyli ochuzeni ale ani o klasiky typu Banány, Rayda či nejhranější Svaz českých bohémů. V závěru překvapili tím, že se do repertoáru vrátilo taneční číslo Dua Egon. Zemánek s Fenkem pobavili ve zlatých elastických kostýmech, které měli po čas celého hraní.



Všichni milovníci rock'n'ollu si přišli na své díky partě ze Sant Piega - Vypsané Fixe, která všechny pozvala na prosincový koncert do Fora Karlín. Závěr prvního dne patřil na hlavní scéně formaci Divokej Bill, která oslavila na konci ledna dvacet let v O2 areně. Příznivci alternativy dali přednost Zrní, které bylo příjemnou a intenzivní tečkou za prvním dnem.

Snad se pořadatelé z prvního dne poučili a druhý festivalový den se obejde bez problémů.

Text: Hana Bukáčková, foto: Matěj Fiala

Témata: Mezi ploty, Wohnout, Xindl X, N.O.H.A., Vypsaná FiXa, Divokej Bill, Zrní

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít