LIVE: S hity Mandrage poprvé zčernaly všechny kočky v Plzni

Vydáno 27.02.2016 | autor: redakce

Plzeňští Mandrage vydali v roce 2015 nové album Potmě jsou všechny kočky černý, které je oproti předchozím deskám více "tanečně" laděné. Inspirováno bylo diskotékovou kulturou sedmdesátých let. Odpovídá tomu i scéna na v Plzni zahájeném doprovodném turné. 

LIVE: S hity Mandrage poprvé zčernaly všechny kočky v Plzni Mandrage v Plzni zahájili turné

MANDRAGE
KD PEKLO, PLZEŇ
26. 2. 2016

První zastávkou turné byl domácí plzeňský KD Peklo. Po sedmé hodině se otevřel vstup pro první nedočkavce, kteří chtěli stát v čelních řadách a být svým idolům co nejblíže. Již při příchodu do sálu byli všichni ohromeni pohledem na obrovskou, blyštivou hlavu kočky nad pódiem a dvě velké zrcadlové disco koule po stranách sálu.

Nejprve vystoupila funk-rocková Electric Lady, která postupně se zaplňující sál příjemně připravila na Mandrage. Čekání si návštěvníci mohli zpříjemňovat nejen občerstvením, nákupem triček, CDček či dalších předmětů v Merchshopu, ale mohli se nechat také zvěčnit ve fotokoutku.

Hra zrcadel, diskokoule a kočičí mejdan: Mandrage zahájili turné v Plzni

Černá opona a červeným znakem Mandrage byla strhnuta až s první skladbou Potmě jsou všechny kočky černý. Mandrage se předvedli v blyštivých retro-disko kostýmech a na hlavě měli stejné helmy, jaké známe z klipu Jaguár na krku. Koncert nebyl koncipovaný tak, aby fanoušky postupně rozehříval, ale show se rozjela hned na začátek - světla odrážející se v lesku zrcadel a disko koulí skvěle podtrhovaly "sedmdesátkovou" atmosféru, hned v druhé písní se sál dočkal stříbrných konfet, fanynky i fanoušci šíleli. Fanynky v prvních řadách nemohly spustit své oči ze zpěváka a skandují "Víťa, Víťa".

Na koncertě zazněly všechny písně z novinkového opusu Potmě jsou všechny kočky černý, ale i například Punk Rock Song z desky Přišli jsme si pro vaše děti. Fanoušci si nadšeně notovali Hledá se žena, Šrouby a matice, zpívali, skandovali, v některých částech sálu i tančili a všichni si do poslední chvíle užívali poslední přídavkový song večera Františkovy Lázně.

Koncert byl příjemným zážitkem, nejen hudebním ale i obrazovým, hra světel a zrcadel příjemně podrthává atmosféru nových tanečněji laděných písní Mandrage z aktuální desky. Lepší začátek turné si kapela snad ani přát nemohla. A teď všechny kočky zčernají i v dalších městech.

Setlist: Potmě jsou všechny kočky černý, Jaguár na krku, Mechanik, Marmeláda, Brouci, Bezbarvej oheň, Už mě víckrát neuvidíš, Sangrie, Je mi to líto, Úhel pohledu, Ona se smála, Siluety, Chůze po provazu, Kapky proti slzám, Černobílá, Punk Rock Song, Na dlani, Hledá se žena, Tanči dokud můžeš, Všechno je to trapný, Travolta, Šrouby a matice, Františkovy lázně

text a foto: Jana Braunová

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít