ROCK BLOG | Electric Lady: Nový klip Summer On vznikal na jachtách v Chorvatsku

Vydáno 01.08.2021 | autor: iREPORT

Frontwoman tria Electric Lady Tereza Rays se ve svém blogu rozpovídala o natáčení nového videoklipu k písni Summer On. Ten vznikal v Chorvatsku, kam se členové kapely vydali za "námořníky", kteří ji pozvali na svou každoroční plavbu. Skupina se na místě zničehonic rozhodla, že natočí na jachtách a katamaránech klip. "A stejně jako naše video byla i cesta nepřetržitou párty, která neměla chyby!" říká zpěvačka.

ROCK BLOG | Electric Lady: Nový klip Summer On vznikal na jachtách v Chorvatsku ROCK BLOG | Electric Lady: Nový klip Summer On vznikal na jachtách v Chorvatsku

  • K týhle akci jsme se vlastně dostali díky pozvání skupinky nadšenců „námořníků",  kteří si říkají Golgota Island. Jde o partičku vesměs z Prahy, která si každoročně půjčí v Chorvatsku lodě a pozve nějakou českou kapelu s sebou na plavbu. Myslím, že někdy v zimě letošního roku nám zavolali a chtěli, abychom jim tam přijeli zahrát. Fakticky chtěli naše vystoupení na těch jachtách, elektricky. Zezačátku říkali, že prý bude stačit agregát o výkonu 1KW, avšak náš manager reagoval slovy: „Chceš Electric Lady, zařiď k*rva elektřinu!" Kluci, kteří akci pořádali, se lekli a vzali další 3KW agregát, takže jsme s tím mohli osvítit skoro půl města navíc.

ROCK BLOG | "Dnes je zločin dýchat vzduch," zní fráze z posledního dílu Trilogy od Electric Lady

Říkala jsem si, jak to na těch lodích vlastně zapojej, když je všude kolem voda. Znělo to jako šílenství, ale nakonec to dopadlo vlastně k mému očekávání super a já se cítila, jako kdybych stála na vrcholku světa s kytarou. Hrát pro audience proti západu slunce a k tomu skvělá letní nálada... Úžasný! Zapojila se elektřina, lodě se spojily do tvaru „o" a dvoudenní párty začala! Po koncertě jsme si prošli i město Pag, u kterého jsme jeden večer kotvili. Stále jsme točili záběry na kamery, Gopra, z dronu, na jachtách, na střeše katamaránů, z vody, ze výšky, z člunů, jachet...

Další takovej vtipnej moment byl, když bubeník seděl během toho našeho koncertu na střeše jedné z největších lodí a byl tak nakloněnej dozadu, že jsme se o něj báli, že když do toho pořádně bouchne, spadne i s bicíma do moře. Řekla bych, že tahle jízda začátkem června nás probudila z letargie a pěkně nás našlápla. A my jsme do připravovaného léta plného koncertů šli s úžasnou náladou. Neumíte si představit, jak obrovskou radost jsme měli, že jsme mohli hrát po roce zákazů první koncert v roce, a to právě v Chorvatsku na lodích. Svobodně a zase jako za normálních časů. Je opravdu skvělé vidět zase šťastné, tancující, ničím neomezené radostné lidi. I my se tak opět zase cítili.

Abych ještě zmínila intenzitu zážitku, tak jsme začali hrát v té době s novým bubeníkem Matějem Štefíkem, který přišel do kapely čtrnáct dní před touhle akcí. Byl to fakt hukot, posuďte sami. Z naší cesty totiž vznikl zmíněný videoklip s názvem Summer On. Fanoušky také zveme na náš web, kde se dozví více o nás a dalších plánovaných věcech. 

Text: Electric Lady, foto: Electric Lady
Témata: Electric Lady, Summer On, videoklip

zavřít