BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů

Vydáno 20.08.2017 | autor: redakce

Robbie Williams v Praze opět zaválel. Dokázal, jaký je fantastický bavič, předvedl ohromující show a k tomu všemu skvěle zpíval, což už u dnešních popových koncertů není zas taková samozřejmost. Jenže podívejme se na letňanské vystoupení, kterému přihlíželo na 30 tisíc diváků, ještě jedním pohledem. Tím, který nabízí displeje všudypřítomných mobilů. 

BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů

To, že byl včerejší koncert skvělý, už všichni dobře víte. Tisíc fotek, milion videí kolujícich na Facebooku. Já však z toho všeho byla lehce zklamaná. 

LIVE: Robbie Williams svou famózní show ohromil Prahu, zazpíval si i duet se svou manželkou

Přeletěla jsem kvůli Let Me Entertain You Tour půl Evropy, nemůžete se mi proto divit, že si ráda vystojím důlek na skvělý místa. Včerejšek nebyl výjimkou. U pódia se potkali fajn lidi. Navzájem jsme si hlídali místa, pouštěli se a uhýbali si, abychom i my, se 160cm, něco viděli.

TOP 10 nejlepších písní Robbieho Williamse ušima dvou redaktorů


 
To všechno však šlo do kytek po prvních tónech koncertu. Po boku byly dvě obrovské obrazovky, ty já ovšem nepotřebovala, celý děj na pódiu jsem mohla sledovat na tisíci malý displejích v katastrofálním rozlišení. Stála jsem ve 4. řadě po straně mola. Tedy pár metrů od něj, skoro na dosah ruky. Přes vztyčené telefony jsem neviděla nic. Lidi se prostě rozhodli vyhrát soutěž o nejnekvalitnější video internetu i za cenu toho, že ze lístek nebyl vůbec levnej a že prošvihnou skvělou párty. 

RETRO: Když zpíval Robbie Williams v roce 2003 poprvé v Praze, pop povýšil na královskou zábavu



Vysoká starší žena přede mnou ráda točila na svůj starý Samsung z roku raz dva lidem hlavy, Slovena vedle mě zase opačnou stranu pódia, kde zrovna nikdo nebyl. Manželský pár za mnou měl v oblibě stereo obraz, aneb radši to natočíme oba, ať se na to můžeme dívat spolu. 

OTROCI DOBY

Zní to trochu groteskně, ale opak je pravdou. Kam jsme to dopracovali? Smějeme se japonským turistům a děláme to samé. K čemu nám jsou ty videa, na kterých stejně zpívá někdo vedle nás brutálně falešně, když do hodiny je na netu dalších tisíc a kvalitnejších videí. Proč fotíme milion rozmazaných fotek? Ze statusu pro svůj Instagram nebo je snad chceme ukazovat návštěvám?

Nebudu vám nic nalhávat. I já jsem si pár fotek vyfotila. Slíbila jsem totiž, že je udělám pro Instagram iREPORTu. A myslící člověk ví, že záleží na dobrém načasování. Točila jsem jeden live stream a sama pro své domácí potěšení si udělala video brutálních pěveckých orgií vokalistek ve skladbě Kids.

Kam zmizel tanec? Radost z muziky? Sdílené emoce s přáteli či partnery? Všichni jsme otroky vlastní doby. Utíká nám podstatné před očima a bude nám to líto, až už bude pozdě. Lidi zamyslete se nad tím. Nejdůležitější je přeci ten okamžik. Momenty které plnohodnotně přožijeme vydají za tisíc špatných fotek. Tak nebuďme hloupí!

text: Lucie Šimůnková, foto: archiv

Témata: Robbie Williams, The Heavy Entertainment Show Tour, Letňany

zavřít