HITPARÁDY (40.): Češi kupují rock. Nejvíc se prodávají Laura a její tygři, AC/DC i Iggy Pop

Vydáno 06.04.2016 | autor: redakce

V uplynulém týdnu vyráželi domácí hudební fanoušci do obchodů zejména pro rockovou muziku. Na první místo prodejního žebříčku se překvapivě vyhoupla Laura a její tygři, ale v hojném počtu šli na odbyt i Jiří Schelinger, AC/DC či Iggy Pop. V rádiích nejvíc vyhrává Matt Simons a v zahraničí bodují Zayn, Mike Posner či Rihanna.

HITPARÁDY (40.): Češi kupují rock. Nejvíc se prodávají Laura a její tygři, AC/DC i Iggy Pop Laura a její tygři vévodí českému prodejnímu žebříčku. Foto: Lukáš Kadeřábek / Supraphon

ČEŠI CHODÍ DO PRODEJEN PRO ROCK

V minulých kolech vždycky zůstal těsně pod vrcholem, tentokrát už mu to ale klaplo. Matt Simons vede českou hitparádu s písní Catch & Release, které výrazně pomohl nedávný remix. Původní vydání v roce 2014 totiž velký úspěch neslavilo. Justin Bieber se s Love Yourself přesunul z prvního místa na dvojku a trojka zůstává neměnná - berou ji Twenty One Pilots se Stressed Out. V Top 10 jsou hned tři české písně, nejvýše šestý Xindl X a Na vodě, na sedmičce ho následují Kryštof s Ty a já a na místě osmém Verona a Endless Day. Nejvýše umístěnou novinku představil mladý Mikolas Josef a jmenuje se Free. 

HITPARÁDY (39.): Adele, Rihanna, Gwen Stefani. Světovým žebříčkům vládnou ženy

První místo albového žebříčku lze považovat za překvapení. V minulých dvou kolech totiž Laura a její tygři v Top 10 chyběli, zato tento týden vystřelili rovnou na vrchol. Není divu, že je o 2CD Žár trvá / Továrna na sny zájem. Na jednom disku totiž posluchači najdou dekádami ověřené hity, zatímco na druhém žhavé novinky. Adele se tak znovu musí spokojit se stříbrem, přestože svého pokořitele z posledních kol Jiřího Schelingera tentokrát porazila. 25 tedy na dvojce, Hrrr na ně... / ...nám se líbí... na trojce. Už na čtvrté místo si polepšilo stále ještě aktuální album AC/DC. Rock Or Bust už vyšlo v roce 2014, ale protože se blíží pražský koncert v Letňanech a stále se neví, kdo bude 22. května v roli zpěváka, fanoušci si jej chtějí připomenout. Že se v uplynulém týdnu prodával hlavně rock, dokazuje i pátý Iggy Pop s Post Pop Depression. 

RECENZE: Album Iggyho Popa je syrové a temné jako sám autor

ZAYN VÍTĚZÍ POPRVÉ SÁM

Mike Posner si uchoval pozici lídra britských singlů, na I Took A Pill In Ibiza tak byli i tentokrát všichni soupeři krátcí. V dalším kole by si ale měl Mike dát pozor třeba na Fifth Harmony - dívčí skupina je s Work Frome Home nově už druhá, zatímco několikanásobní vítězové Lukas Graham spadli se 7 Years na bronz. Ze čtyřky už ale po medaili pokukuje i Sia, která s Cheap Thrills získala další čtyři místa k dobru. 

Chtělo by se říci, že Zayn Malik, vystupující pouze pod svým křestním jménem, už je na čele britské albové hitparády jako doma. Vždyť s One Direction žebříček ovládali pravidelně. Jenže aktuální vítězství, které mu vysloužil sólový debut Mind Of Mine, je přece jen trochu jiné. Nejen tím, že ho získal bez pomoci dalších chlapců z kapely, ale také proto, že jeho hudba je přece jen o něco sofistikovanější než ta, kterou produkoval výše jmenovaný boyband. Adele je druhá a Joe Bonamassa si s novinkou Blues Of Desperation řekl o číslo tři. Těsně pod "bednou", na čtyřce, se usadila Birdy s Beautiful Lies. Pro zpěvačku, která na dvacetiny stále ještě čeká, je to nejlepší výsledek v životě. 

KDO SESADÍ RIHANNU?

A na závěr pro vás máme i žebříček americký. Na prvním místě pro hit Work se už ale dlouho nic nezměnilo a ani tentokrát nedopřála Rihanna pronásledovatelům šanci. Ani umístění Lukas Graham se od minula nepohnulo a dánská skupina tak nadále zůstává druhá. Zato na bronzu najdeme změnu - ještě dva týdny nazpět chyběla Meghan Trainor v Top 10, ale už minule se její No dostalo na šestku a nyní už je na třetím stupínku. Že by další kandidát na příští zlato?

Po Británii sáhl Zayn po zlatu i za velkou louží. Za Mind Of Mine se na druhém místě zjevila televizní hvězda K. Michelle, která zřejmě nebude mít ani s třetí řadovkou problém zaujmout fanoušky. Druhým místem novinky More Issues Than Vogue totiž vyrovnává maximum debutu Rebellious Soul z roku 2013. Trojku si ohlídala Rihanna s Anti, čtvrtý Justin Bieber si mírně pohoršil, Adele s 25 naopak jednu pozici ztratila a v porovnání s Evropou je na tom v USA hůře, patří jí 5. pozice. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz

zavřít