HITPARÁDY (41.): Lucie Bílá je coby Hana nejprodávanější v Česku, v Americe kraluje Kanye West

Vydáno 13.04.2016 | autor: redakce

Český prodejní žebříček ovládla Hana - tedy Lucie Bílá. To v rádiích se nic nezměnilo, singlové žebříčky nepoznaly nového vítěze ani v Británii či Americe. Obměny se dočkaly alespoň albové hitparády - v Británii stanuli po osmi letech na vrcholu The Last Shadow Puppets, v Americe Kanye West.

HITPARÁDY (41.): Lucie Bílá je coby Hana nejprodávanější v Česku, v Americe kraluje Kanye West Lucie Bílá na koncertě Fifty Fifty v Bratislavě. Foto: Karel Prchal

ČEŠI NEJVÍC KUPUJÍ HANU

Aktuální kolo v českém rádiovém žebříčku patří k těm nejméně zajímavým. Na čele se totiž vůbec nic nezměnilo, první šestka je oproti předchozímu týdnu beze změny. Podruhé totiž vede Matt Simons s Catch & Release, druhý je znovu Justin Bieber s Love Yourself a třetí Twenty One Pilots díky Stressed Out. Jedinou novinkou v Top 10 je - nepřekvapivě - Kryštof, který s třetím singlem ze Srdcebeatu navazuje na úspěch dvou předchozích. Tak pojď hledat břeh je nově na čísle devět a třeba za pár týdnů vyrovná i zlaté umístění Srdcebeatu a Ty a já. Novinky budete v první polovině žebříčku hledat marně, nejvyšší mají 66. Tame Impala (The Less I Know The Better) a 74. Atmo Music (Valerie). 

vložte odkaz, text nemažte

To v albech je situace opačná - první dvě příčky zabraly žhavé novinky. Lucie Bílá uspěla jako Hana a dostala se na jedničku. Novou desku si nadělila k padesátinám a snaží se na ní držet trendy dnešní pop music, někteří hudební nadšenci jí ale po zhlédnutí víkendových koncertů v Bratislavě vyčítají, že se až příliš okatě inspirovala turné Madonny. Pet Shop Boys zakotvili na dvojce, což je oproti čtvrtému místu minulé řadovky Electric posun vzhůru. Bronz zbyl tentokrát na Adele, jejíž 25 už se na stupních vítězů pohybuje skoro pět měsíců. Další z novinek jsou na 15. místě Vltava s deskou Čaroděj nebo Gwen Stefani, 28. s nahrávkou This Is What The Truth Feels Like. 

Lucie Bílá jako česká Madonna: v Bratislavě postavila obří scénu

SIA ÚTOČÍ NA BRITSKÉ ZLATO

Mike Posner sice v Británii opět udržel singlové prvenství, z dvojky už na něj ale zle dotírá Sia. Australské pěnici vyšla v singlu Cheap Thrills sázka na roztančenost a paradoxně s ním slaví větší úspěch než s pilotem Alive, jehož výsledky zůstaly za očekáváním. Stříbro je pro ni novým britským maximem, pokud tedy počítáme jen sólové výsledky a vypustíme zlato Titania s Davidem Guettou. Fifth Harmony si tím pádem pohoršily na trojku s Work From Home

The Last Shadow Puppets se po osmi letech sešli při nahrávání nového materiálu a opět je z toho britské #1 album. Druhé album ceněné superskupiny se jmenuje Everything You've Come To Except a v uplynulém týdnu o něj byl na ostrovech největší zájem. Vysoko odstartovali i dánští Lukas Graham se stejnojmennou deskou, kterou ve své domovině vydali už loni v létě, pro zbytek světa ale vychází až nyní. Pozornost jí zajistil hlavně megahit 7 Years. A protože na bronz se probili Pet Shop Boys se Super, na čtvrtou Adele tentokrát medaile nezbyla. 

HITPARÁDY (40.): Češi kupují rock. Nejvíc se prodávají Laura a její tygři, AC/DC i Iggy Pop

RIHANNA POOSMÉ

První trojka amerických singlů se v uplynulém kole nepohnula z místa. Rihanna už s Work vede opravdu dlouho, konkrétně osm týdnů. Vyrovná se i Adele, která loni s Hello kralovala deset týdnů? Možné to je, sama takový kousek zvládla naposledy díky hitu We Found Love před více než čtyřmi lety. Druzí zůstávají Lukas Graham se 7 Years a třetí místo, které si získala před týdnem, drží Meghan Trainor zásluhou No

Tak přece jen vyšla! Záhad kolem desky The Life Of Pablo, jejíž obsah Kanye West za velmi podivných okolností zveřejnil už v únoru, bylo tolik, že se v tom jeden už ani nevyzná. Westovi ale mediální hra vyšla a odměnou mu je první místo v žebříčku. Druhý je Chris Stapleton, který se s Traveller opět vrací na "bednu", a stupně vítězů doplňují Lukas Graham. Své nejhorší umístění zaznamenala Adele, s 25 se propadla z pětky až na devátou pozici. 

text: Josef Martínek, foto: Karel Prchal

zavřít