HITPARÁDY (54.): Blink-182 vládnou ve světě i v Česku. Po koncertech se prodávají Lucie a Iron Maiden

Vydáno 13.07.2016 | autor: Josef Martínek

Blink-182 zacloumali žebříčky po celém světě. Vedle velmocí, jako jsou USA nebo Velká Británie, se jejich novinka California prodrala na první místo i v Česku. V singlových hitparádách nadále nejvíc řádí Drake

HITPARÁDY (54.): Blink-182 vládnou ve světě i v Česku. Po koncertech se prodávají Lucie a Iron Maiden Blink-182 dobývají žebříčky po celém světě

V ČESKÝCH RÁDIÍCH JE MRTVO

Rádiové žebříčky v létě tradičně nenabízejí moc změn, a tak se na nás i tento týden z jedničky směje Mike Posner se svým hitem I Took A Pill In Ibiza. Ani Chinaski se z druhého místa neposunuli. Bronz sice svého majitele změnil, ale nedostala se tam žhavá novinka, nýbrž stará dobrá Sia s již osvědčenou tancovačkou Cheap Thrills, která nedávno žebříčku vévodila. Na to, že je léto, vychází poměrně dost nových singlů, není tedy třeba svádět fakt, že v Top 100 je pouze jedna novinka, na okurkovou sezonu. Dua Lipa se navíc s Hotter Than Hell dostala jen na 82. místo. 

HITPARÁDY (53.): Nejvíc alb prodali v Británii za 60 let Queen. V roce 2016 kraluje Drake

Také očekávané desky i navzdory červencovému období dovolených vycházejí. Blink-182 se s horkou novinkou California probili až na vrchol. Není divu, že jsou fanoušci zvědaví, jak zní - kromě toho, že jde o první album kapely po pěti letech, je to také první studiový materiál nahraný bez Toma DeLonga. Red Hot Chili Peppers si tedy z jedničky pohoršili na dvojku, bronz slaví díky koncertnímu turné Lucie. Ne že by snad slavná čtyřka po letech vydala novou desku, ale posluchači nejsou líní si do obchodu dojít ani pro v roce 2009 vydané Best of. Pražská show pomohla i Iron Maiden - The Book Of Souls se vrací do Top 10 na osmé příčce. 

DRAKEOVA TŘINÁCTKA A KRALOVÁNÍ BLINK-182

Singlová nuda nevládne jen v Česku, ale i na britských ostrovech. Tam přidává Drake další týden na čele s One Dance - už třináctý. Kdo kanadského rappera zastaví? Konkurenceschopný hit zatím na obzoru není, Kungs vs. Cookin' On 3 Burners přebývají na dvojce s This Girl beze změny už několik týdnů. Ledaže by Drake trumfnul sám sebe - na trojce má totiž spolupráci s Rihannou Too Good. Drobně stoupla i Adele, se Send My Love (To Your New Lover) se poprvé prosadila do Top 5. Do desítky nejlepších vstoupili The Chainsmokers s Don't Let Me Down, nově sedmí. 

Trendy na YouTube: Šílená reality show, Drake i popové divy ovládli květnový žebříček!

V albech došlo ke vzácné shodě s českým žebříčkem - málokdy mají tuzemští posluchači stejný vkus jako ti britští. Tentokrát ale Blink-182 uspěli v obou zemích, s California tak na dvojku odsouvají Adele a její 25. Třetí jsou Coldplay s A Head Full Of Dreams a hvězdnou plejádu pronásledovatelů doplňuje čtvrtá Beyoncé s Lemonade. 

vložte odkaz, text nemažte

BLINK-182 USPĚLI I V AMERICE

Rok 2016 se v americkém hudebním průmyslu stává pomalu ale jistě rokem Drakea. Rapper nejprve zažil dlouhou nadvládu nad žebříčkem začátkem roku, kdy kraloval singlům díky Rihanně a společnému hitu Work. Nyní je ale nesesaditelný i se svým vlastním songem One Dance, s nímž boduje na první pozici už podeváté. Justin Timberlake i The Chainsmokers se ze zbývajících medailových postů snaží marně. Třeba jsou ale na dobré cestě do budoucna Calvin Harris a Rihanna s This Is What You Came For, už čtvrtí, nebo Sia, jež s Cheap Thrills konečně pronikla do Top 5. 

Aspoň v albech Drakeova suverenita skončila a na zlatém stupínku máme změnu. Stejně jako v Evropě totiž vítězí Blink-182. O jejich novinku California je tedy v první vlně skutečně zájem. Až další týdny ale ukážou, zda šlo o zvědavost posluchačů, jak si skupina poradí bez své dlouholeté opory, nebo se kapele zkrátka povedlo natočit silnou desku. Drake je s Views alespoň stříbrný, na trojce ho následuje další novinka. Postaral se o ni Maxwell s blackSUMMER'snight.

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Blink-182, Lucie, Iron Maiden, Drake, Justin Timberlake, Mike Posner, Sia, Chinaski, Calvin Harris, Rihanna, The Chainsmokers, Red Hot Chili Peppers, Adele. hitparády

zavřít