HITPARÁDY (50.): Čechy dojal smutný konec Roxette, jejich novou desku kupovali nejčastěji

Vydáno 15.06.2016 | autor: Josef Martínek

Roxette potvrdili, že mají v České republice silnou fanouškovskou základnu - albová novinka Good Karma totiž z nuly vyskočila rovnou na první místo prodejního žebříčku. Rádia má i nadále pod palcem Sia, čímž se naše země liší od zbytku světa, kde pořád suverénně kraluje Drake

HITPARÁDY (50.): Čechy dojal smutný konec Roxette, jejich novou desku kupovali nejčastěji Roxette ještě loni vystupovali v Praze, nyní si už ale na koncerty netroufnou. Foto: Jana Zvolánková

ROXETTE UTĚŠUJÍ FANOUŠKY ALESPOŇ DESKOU

Druhým týdnem vládne českým rádiím Sia. A jak je vidět, není to pouze písnička Cheap Thrills, kterou si zdejší fanoušci oblíbili: stoupá totiž i zájem o zpěvaččiny desky - v prodejním žebříčku je This Is Acting 17. a dva roky stará 1000 Forms Of Fear 24. Její nadvládu budou možná brzy ohrožovat Chinaski, jejichž Slovenský klín čeká na svou šanci na dvojce. A protože se nemění ani bronz, kde nadále přebývají Jonas Blue & Dakota s Fast Car, můžeme s klidem prohlásit, že aktuální kolo patřilo k těm méně vzrušivým. Vždyť v celé stovce najdete jen jednu novinku: postarala se o ni Mista s písní Take Me Home na 96. pozici. 

HITPARÁDY (49.): Češi dostali chuť na Team, Habera a spol. u nás prodávají nejvíc. Rádia ovládla Sia

V prodeji je situace zcela opačná - na "bednu" se totiž dostaly pouze novinky. Možná z nostalgie, možná ze smutku nad ohlášeným koncem koncertování a snad i proto, že je Good Karma dobrá deska, kupovali fanoušci nejvíc Roxette. Zdravotní stav zpěvačky Marie Fredriksson bohužel nedovoluje další koncertní aktivity, a tak se musí posluchači spokojit s deskou. Kdo ví, jestli není poslední. Čtvrt století dlouhá albová pauza nesebrala příznivce kapele Oceán, která posílá novinku Ve Smíru na druhou pozici. A bronz si v tvrdé konkurenci vybojoval Paul Simon se Stranger To Stranger. 

vložte odkaz, text nemažte

DOROVNÁ DRAKE RIHANNU?

Kralování hitu One Dance v Británii trvá už předlouhých devět týdnů. Drake je tak pouhý týden od vyrovnání mety, kterou naposledy zdolala Rihanna v roce 2007 - tehdy s písní Umbrella vedla dokonce deset kol. Situace na britských stupních vítězů je obecně v posledních týdnech beze změn, takže znovu platí, že druhý je Justin Timberlake s Can't Stop The Feeling a třetí Calvin Harris s Rihannou a This Is What You Came For.

V albech sice minule zazářili Catfish And The Bottlemen, ale šlo pouze o jednorázovou záležitost. Nyní se mladá kapela přesunula na pětku a čelo musela přenechat matadorovi jménem Paul Simon. Jeho Stranger To Stranger nepřekonal ani Drake, který v poslední době kosil vše, co mu stálo v cestě. Českého fanouška jistě potěší, že Simon své novinky zazpívá i v Praze. Na stupně vítězů se po delší době vrací Coldplay, s A Head Full Of Dreams tentokrát třetí. 

Trendy na YouTube: Šílená reality show, Drake i popové divy ovládli květnový žebříček!

AMERICKÁ NUDA

Světové singlové žebříčky tento týden nebyly moc pohyblivé a výjimku nepřináší ani americká hitparáda Billboardu. Drake s One Dance opět první, překvapí to ještě někoho? Vzhledem k úspěšnosti skladby ve světě je s podivem, že song ještě příliš neprotáčí čeští dramaturgové. U nás je zatím One Dance na 66. místě. Ale zpět do zámoří - dvojku bere Desiigner a jeho Panda a ani na třetím místě nedošlo k překvapení - zůstal tam Justin Timberlake s Can't Stop The Feeling. Top 10 nehlásí žádného nového obyvatele, postupně ale stoupá Sia, s Cheap Thrills je tentokrát třináctá. V Česku už dva týdny vede - že bychom tedy aspoň jednou byli oproti Američanům vpředu?

A v rychlosti ještě americká alba - ani tam nedošlo k velkým kotrmelcům. Drake zůstává s Views první a opět tak získal ceněný double. Z dvojky mu kryje záda Beyoncé s Lemonade, u níž je zajímavé, že deska zatím nepřinesla žádný rádiový hit, ale i tak se prodává nadstandardně dobře. A bronz získal v předchozích odstavcích několikrát zmíněný Paul Simon.

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: hitparády, Roxette, Sia, Drake, Paul Simon, Oceán, Justin Timberlake, Beyoncé

zavřít