ROCK BLOG | Fanoušci Depeche Mode obsadí Karlův most

Vydáno 05.02.2024 | autor: iREPORT

Filip Macháček o sobě rád mluví jako o "diagnostikovaném depešákovi". Při příležitosti dvou koncertů Depeche Mode v Praze, které se v libeňské O2 areně uskuteční 22. a 24. února, si pro fanoušky připravil unikátní akci. Její součástí jsou warm up i after party a také společné focení na Karlově mostě, kde Anton Corbijn  roce 1988 pořídil sadu ikonických fotografií s britským bandem. Více se o události dozvíte ve Filipově blogu.

ROCK BLOG | Fanoušci Depeche Mode obsadí Karlův most ROCK BLOG | Fanoušci Depeche Mode obsadí Karlův most

„Jmenuji se Filip Macháček a jsem diagnostikovaný depešák. Jeden z milionů. Trpím virem nakažlivějším než H.I.V. Nakazil jsem se před více než dvaceti lety od jednoho ze svých nejlepších kamarádů.“ Tak začínal můj text, který jsem před patnácti lety napsal pro dubnové číslo časopis REPORT leta páně 2009. Od té doby se změnilo snad jen to, že do složky „zážitky, které ti exekutor nesebere“ přibylo několik desítek koncertů mé životní kapely po celém světě. V těžké závislosti jsem pak minulý rok počal dítě, jež se jmenuje Prague Depeche Mode Weekender, a které se má i po pár měsících života čile k světu.

LIVE: Depeche Mode vyprodali Letňany. Odehráli emotivní show, vzpomínali i na Andyho Fletchera

Ale vážně. Idea vytvořit v souvislosti s pražskými vystoupeními Depeche Mode komplexní fanouškovský program vznikla v létě roku 2023. Do Prahy se tehdy na historicky největší tuzemské vystoupení Depeche Mode sjelo více než 60 tisíc fanoušků z celého světa, kteří se chtěli potkávat a sdílet společnou vášeň. Oslovil jsem tehdy klub Roxy s nabídkou upořádat v souvislosti s letňanským koncertem Warm Up Party a v den koncertu i After Party. Kamarád a „partner in crime“ DJ Ron pak přišel s nápadem, svolat fanoušky na společné focení na Staroměstském náměstí.

Klub Roxy nápad uvítal a na oba večery nám poskytl klub pro fanouškovské parties. Nečekaný mezinárodní ohlas a bohatou účast pak měli nejen ty, ale i společné focení fans na Staroměstském náměstí. Krásná lokace, parádní letní počasí a natěšení příznivci z celého světa zařídili parádní zážitek a založili základní kámen budoucího pražského Weekenderu.

Když pak následně Depeche Mode ohlásili další dva pražské koncerty na únor tohoto roku, bylo jasné, že musíme s akcí pokračovat. Opět jsme se spojili s pražskou klubovou legendou Roxy a pro tentokrát i se smíchovským Futurum Music Barem, který nám poskytl útočiště na Warm Up party poté, co nás z Roxy vystrnadil FatBoy Slim. (smích)

23. února 2024, den po prvním pražském koncertu, tedy ve Futurum Music Baru proběhne od 20 hodin Warm Up Party, jakýsi fan meet up. Následující den 24. února 2024 pak od 15 hodin na Křížovnickém náměstí přivítáme stovky fans z celého světa ke společnému focení na Karlově mostě.

Idea focení na Karlově mostě vznikla při listování knížkou Strangers od Antona Corbijna, který v roce 1988 pořídil na mostě a v jeho okolí sadu ikonických fotografií s Depeche Mode. Společné focení mezinárodních fanoušků v takových lokacích a v takovém počtu je světově unikátní počin, který je přidanou hodnotou Prague Depeche Mode Weekender. Víkendový program pak bude završen After Party v klubu Roxy od 23 hodin do rána. Na main stage se v obou klubech budou hrát výlučně Depeche Mode, na druhé stage pak bude ke slyšení i Electronic Body Music a Synthi Pop.

Naším cílem je vytvořit něco zcela jiného, než co je dostupné v rámci tour v zahraničí. Prague Depeche Mode Weekender bez pochyb aspiruje největší event zimní části Memento Mori tour. Fanouškům nabízíme ty nejlepší prostory jak pro tanec, tak i pro společné chvíle mimo parket. Smyslem je, aby si pamatovali pražskou zastávku nejen z vystoupení kapely, ale i z doprovodného programu. Držte palce, ať se to podaří. A fanděte s rozumem, ať nedopadnete jako já. Jmenuji se Filip Macháček a jsem diagnostikovaný depešák. 

Text: Filip Macháček, foto: Sony Music, Tereza Slowiková, archiv Filipa Macháčka
Témata: Depeche Mode, Prague Depeche Mode Weekender, Karlův most, Roxy, Futurum Music Bar

zavřít