ANKETA: Rock Café slaví 30. narozeniny. Co klubu přejí Michal Hrůza, Tereza Rays a další?

Vydáno 10.01.2021 | autor: Hana Bukáčková

Legendární klub Rock Café slaví své třicáté narozeniny. Konalo se v něm nespočet akcí od koncertů po výstavy či divadelní představení. Řada českých hudebníků s ním má spojených mnoho zážitků, a tak jsme se na ně několika z nich zeptali. Zároveň jsme je poprosili, aby klubu k výročí popřáli.

ANKETA: Rock Café slaví 30. narozeniny. Co klubu přejí Michal Hrůza, Tereza Rays a další? ANKETA: Rock Café slaví 30. narozeniny. Co klubu přejí Michal Hrůza, Tereza Rays a další?


Michal Hrůza

Myslím, že nikdy nezapomenu na svůj první koncert v Rock Café, který se uskutečnil před 27 lety v rámci finále hudební soutěže New Rock Generation 1994. S kapelou Anachronic jsme byli druzí, já jsem hrál na basu a zpíval. Vyhráli Eleison, jejíž členové se stali později Support Lesbiens.

Příběh českého hitu: Michal Hrůza - Nad světem (Nezapomínej)

Přeju Rock Café, aby i nadále svojí existencí podporovalo muzikanty, kteří hrají na hudební nástroje a sdělují tím své životní pocity.

Electric Lady (Tereza Rays)

Zážitky z Rock Café mám ještě z doby, kdy jsem vystupovala s kapelou Rubiano. Pamatuji si, že na náš koncert přišla banda namyšlených ranařů a málem jsme se s nimi pobili, protože si přišli asi jen vybít svůj vztek. Naštěstí jsme po koncertě všichni skončili u baru a slušně zapařili, nakonec to byla vtipná vzpomínka.

VIDEOPREMIÉRA: Electric Lady spolupracovala na novince s Ivanem Králem i Borisem Carloffem

Přála bych tomuhle kultovnímu klubu, aby přežil všechny útrapy dnešní doby, aby ustál nejen tuhle situaci s covidem, ale také, aby vůbec držel svou linii a laťku tam, kde ji léta drží. Aby přilákal mladou generaci a aby se klubu dařilo.

Martyn Starý (WYFE)

Klubu Rock Café bych rád popřál, aby bylo zase co nejdříve otevřené. Na světě je jen pár míst, na kterých jsem zažil takové množství nepublikovatelných historek, a jedním z nich je mé milované Rock Café. Tak snad zase brzy!

Vojtěch Kopřiva (Status Praesents)

Tři kříže, to už je slušný. To musel bejt koncertů, vypitejch piv, panáků… V kontextu dnešní doby bych mému milovanému Rock Café vinšoval, aby se svět vrátil do normálního fungování, a aby Rock Café mohlo plnit svoje poselství, a to předávat lidem radost formou živýho hraní.

Status Praesents interview: Máme zajetý systém neustálého ponižovaní jednotlivých členů

Už to bude skoro rok, co není možné hrát naživo před lidmi. Pro mě je Rock Café legendou, vždycky jsme ho se Status Praesents brali jako náš domovský klub. Vlastně jsme v RC Poprvé okusili pražskej klub první ligy, a nejen pro to se tam vždycky rádi vracíme. Zažili jsme tam nejen spoustu našich super koncertů, ale taky jsme tam ne málo akcí pořádali. V neposlední řadě jsme tam potkali mnoho skvělých lidi z produkce, jako například Terezku, Šimona nebo Honzu, a já jsem tam byl před plety platonicky zamilovanej do jedný barmanky, což málem odnesla moje játra.

Zakončím to parafrází jedné české klasiky. Jó, v Rock Café by to měl zažít každý. Tak aspoň ještě jednou tolik a nahlas!

Smrtislav

Rock Café je pro mě magický místo, protože skoro kdykoliv jsem tam hrál koncert, nechtěli mě na něj vpustit. Pro mě je legendárnější než samotnej klub jeho vstupař, kterej snad vždycky, když si stoupnu do fronty, jakoby zpozorněl a měl rozkaz odněkud shora nevpouštět dál lidi jako jsem já, a to i za cenu toho, že jsou samotnými účinkujícími. Takže kdykoliv se vydám do pražskýho Rock Café, vím, že to bude malý dobrodružství.

Smrtislav zahráli v holešovické Kabelovně. Akusticky s hostem Matyášem Vordou

Klubu bych popřál všechno nejlepší, hlavně aby ustálo nelehkou současnou situaci a jednoho dne mohlo zase fungovat minimálně tak jako dřív.

Durex (Hentai Corporation)

K tomuhle místu se váže spousta mých vzpomínek, a samozřejmě voken jak výkladní skříň, který jsou ovšem z velký části nepublikovatelný. Co se stane v Rock Café, zůstane v Rock Café, a tak to má být.

RECENZE: Hentai Corporation znovu útočí! Na novém EP varují před ekologickou katastrofou a ukazují progresivnější polohu

Co popřát do dalších let? Aktuálně hlavně držím palce, aby přežil tu uzávěru, a pak samozřejmě hodně dobrejch koncertů a super mejdanů a vydržet, pokud možno dalších třicet let a déle!

Zpracovala: Hana Bukáčková, red, foto: Rock Café, promo interpretů
Témata: Michal Hrůza, Electric Lady, WYFE, Status Praesents, Smrtislav, Hentai Corporation

zavřít