Igor Timko (No Name) interview: Všechno negativní vypouštím z hlavy

Vydáno 08.02.2016 | autor: Hana Poláchová

Slovenští poprockeři No Name míří v rámci svého jarního turné do České republiky. Nepřijedou sami - společně s nimi dorazí a na jejich koncertech zahrají Všichni svatí. Co kapela, která na podzim v Praze oslaví 20 let fungování, prozradila o novém albu S Láskou nebo o vystoupení na Žebříku 11. března v Plzni? Odpovídal nám Igor Timko.

Igor Timko (No Name) interview: Všechno negativní vypouštím z hlavy No Name během natáčení spotu Žebříku. Foto: Tomáš Vlach

Loni v říjnu jste vydali desku, která nese název S Láskou. Vyšla po čtyřech letech od poslední desky. Proč nepřišla už dřív, resp. měli jste v plánu během těch čtyř volných let album vydat?
Ono to tak asi vypadá, ale nebylo to až takový dovolenkový... Vydali jsme DVD z našeho předchozího turné, připravili a natočili G2 Acoustic Stage pro TV Óčko, následně znovu vydali DVD a audio záznam, no a hned potom jsme se pustili do přípravy alba S Láskou.

RECENZE: No Name připravili desku s nostalgií i lehkou filosofií. A hlavně S láskou

Na novém CD je i duet, ale tentokrát ne s kolegy z jiných kapel (připomeňme Chinaski nebo Lucii Bílou). V duetu zpívá Igor a klávesista Zoli Sallai. Jak vznikla tato myšlenka společného duetu a proč jste opět neoslovili umělce z jiných skupin?
Není jich třeba (smích), vystačíme si sami. Ale vážně, Ivan přišel s nápadem, aby jsme si tento duet dali se Zolim. Vyzkoušeli jsme to a sedlo to přesně "na chlup". Výsledek je, podle mě, velmi pohodový.

V rámci vydání nového alba se ponese i stejnojmenné turné, které v Česku, nepočítáme-li speciální koncert na Žebříku, vypukne 12. března. Jak se k nám těšíte? Jsou zde nějaká místa nebo festivaly, kam se rádi vracíte - ať už jako účinkující, nebo jako diváci?
V téměř každém českém a slovenském městě máme přátele. Těšíme se, až se s nimi znovu po čase setkáme a probereme, kdo má co nové. Jasné že naše cesta za fanoušky do koncertních míst je vytouženou cestou každé kapely - takže muzika, koncerty, setkání a snad to přežijeme.



Během turné budete slavit i dvacáté výročí vašeho vzniku, a to konkrétně v Praze. Mohou se fanoušci v rámci oslavy těšit na rozdílný program koncertu - např. bonusové písničky, hosty? 
Stačí si zakoupit vstupenku a nechat se překvapit. Určitě samotný narozeninový koncert bude odlišný oproti jarnímu turné, přeci jen oslavíme 20 let naší kapely.

No Name interview: Dobré slovo a slušné chování ještě zabírá

Spolu s vámi na turné po České a Slovenské republice vyrazí i česká skupina Všichni svatí, kterou jsme mohli vidět na sérii koncertů od společnosti Yashica nebo třeba na festivalu nadačního fondu Taťány Kuchařové - Play Fair. Kde jste se poznali?
Přes YouTube. Tak jako jiné kapely, od kluků jsme dostali nabídky být našim hostem. Podívali jsme se, naše managementy se potkaly, dohodly a teď se už jen těšíme na společné zážitky.

V loňském roce jste se v anketě Český slavík Mattoni stali už poosmé Slavíkem bez hranic. Překvapilo vás umístění na zlaté příčce a budete o tuto cenu "usilovat" v letošním roce znovu?
Slavík je anketa, kterou lidi připisují popularitě interpretů. Jasně, že nám lichotí, že jsme zatím jediní, kdo Slavíka bez hranic má. Víme taky, že nic netrvá věčně, ale dokud nás někdo nesesadí, ještě se párkrát na pódiu ukloníme.

Nominační tipy Žebříku (I.): Vítězství mezi zpěváky a zpěvačkami obhajují Tomáš Klus a Aneta Langerová

No Name interview: Máte výborné kapely a interprety

Co se udělování hudebních cen týče, 11. března se stanete součástí Žebříku a svým koncertem právě tam "předoficiálně" zahájíte turné napříč Českou republikou. Kteří z českých nebo slovenských interpretů jsou podle vás žhavými adepty a mají podle vás největší šanci na úspěch?
Na Žebříku vystoupíme poprvé, proto se těšíme na chvíle, kdy budeme součástí tohoto večera. Je těžké hodnotit vlastní kolegy z branže, i když jsme z jiné země... Máte výborné kapely, dobré interprety a sám jsem zvědavý, kdo to převezme tenhle rok.

VIDEO: Tomáš Hanák, No Name, Tata Bojs, Jelen, Barbora Poláková a další. Jak vznikal spot Žebříku

Součástí ankety je i kategorie Průser roku. Stalo se vám nebo vašim známým na pódiu něco, kvůli čemu byste se nejraději "propadli do země", když si na to zpětně vzpomenete, anebo něco, čemu se doteď smějete?
Osobně se považuji za pozitivního člověka, takže všechno negativní vypouštím z hlavy. Na to zlé si nepamatuju a dobře si všechno užívám.

 

text: Nicola Bernard, foto: Tomáš Vlach, Jan Nožička

zavřít