ANKETA (III.): Maťo Mišík po pandemii ze všeho nejdřív spálí roušku, Volt z UDG se těší na bazén a pivo na zahrádce

Vydáno 28.04.2020 | autor: Hana Bukáčková

Už déle než měsíc trvá celostátní karanténa. Na co se hudebníci nejvíc těší, až opatření proti šíření koronaviru skončí? Co udělají jako první? Úvodní část ankety si připomeňte tady, tu druhou na tomto odkaze. V té třetí odpovídali například Mucha, Igor Timko z No Name nebo zástupci skupin Harlej, Vypsaná Fixa či Cocotte Minute

ANKETA (III.): Maťo Mišík po pandemii ze všeho nejdřív spálí roušku, Volt z UDG se těší na bazén a pivo na zahrádce ANKETA (III.): Maťo Mišík po pandemii ze všeho nejdřív spálí roušku, Volt z UDG se těší na bazén a pivo na zahrádce


MUCHA

Řekla jsem několikrát nahlas, jak moc se těším na letní festivaly, a místo toho, aby mě jen pos*al pták, se objeví nějaký mutant virus, který mi veškeré festivaly zatrhne. Takže se těším na jakoukoli možnost zahrát si venku aspoň pro tu padesátku. Krize nepomine mávnutím kouzelné hůlky, obchody pomalu otevírají, lidi se zas mračí do ulic, pivko do kelasu na lavce, jo, ale dojezd bude hodně dlouhý. Chtěla jsem tyhle boty už vyhodit, ale nakonec je můžu klidně ještě nějaký čas nosit. Taky nemusím žrát vyzrálý steaky k snídani, drogy nepotřebuju, stačí smočit roušku a nudle z Cattani budu rozvážet s písní na rtech dál, je to docela dream job.

LIVE: Mucha v Café V lese opět udávala vlastní pravidla, neváhala si ani říhnout do mikrofonu


MICHAL HORÁK

Na všechno. Až si po cestě do školy dám na Vodičkově kafe, až si se spolužákama popláčeme, jak jsme z těch emailů od učitelů nic nepochopili, no, a především, až se zase vyškrábu na pódium. Úplně první věc bude ta, že se sejdeme v co nejhojnějším počtu kamarádů u piva a oslavíme to, že se zase vidíme. A vzápětí půjdu uskutečnit odložený natáčení videoklipu. Herdek, už aby to bylo. 

Michal Horák interview: Na nic si nehraju a tím pádem jsem na pódiu tak trochu za blbečka


MAŤO MIŠÍK (GINGERHEAD)

Odjedu aspoň na měsíc na svou chalupu, kterou mám na Slovensku. Dost se těším, že začnu navstěvovat své blízké přátele a to nejen u nás, ale po celém světě. Osobně nyní hodně přehodnocuju, co pro mě je a není v životě důležité a to ovlivní, jak budu fungovat. Určitě se budu mnohem víc věnovat svým vysněným projektům, na které dřív nebyl čas. Jako první věc spálím roušku.

BLOG: Jak vznikala deska Jediný na čem záleží kapely Gingerhead? "Chce to hodně odvahy," píše kytarista Luboš Moravec


IGOR TIMKO (NO NAME)

Je to sice teprve pár týdnů, ale už si jako parta evidentně chybíme. Píšeme si, voláme si, smskujeme. Takže co udělám? Nejvíc se těším, až se setkáme a obejmeme se. Věřím tomu, že po prvním koncertě budeme do rána bílého sedět a debatovat, co nás to vlastně potkalo.

Igor Timko (No Name) interview: Na co zpívat česky, když jsme Prahu zválcovali slovenštinou


CZENDÁL (COCOTTE MINUTE)

Těším se na to, až se vrátí společnost do své hodnotové rovnováhy, až opět začnou být prioritní věci, které jimi být mají. Těším se na to, až se vrátí do normálu psychika společnosti, protože tohle je celkem slušná sociální reality show. Těším se na to, až budu moci být v běžném kontaktu s rodinou. A samozřejmě na to, až CM začnou opět šířit nehynoucí metalovou slávu! První věc, kterou udělám, až tahle krize pomine? Asi se projedu po Praze metrem. Ostatně to chci udělat už několik let, samozřejmě s nějakým smysluplným cílem. Třeba pivo na náplavce.

BLOG: Czendál z Cocotte Minute: Spíš bych čekal, že mi upadne ruka, než že nás zastaví pandemie


MÁRDI (VYPSANÁ FIXA)

To je docela těžká otázka, protože nevím, kdy se vše vrátí do normálu. Takže vůbec nevím, co budu dělat. Vnitřní stav, když to dobře dopadne, bude jasnej. Budu mít radost, že to dobře dopadlo, a přestanu myslet na to, co budu dělat, když to úplně dobře nedopadne. Tak na to se fakt těším asi nejvíc. Půjdu se projít po městě a budu se dívat na lidi bez roušek, jak si všichni oddechli.

Největší koncert v dějinách fixího lidu. Vypsaná Fixa se ve Foru Karlín pořádně rozepsala


VOLT (UDG)

Těším se, až si budu moci sednout někde na zahrádce na točený pivo. Nebo úplně ideálně, až si to pivo dám někde venku na koncertě. Stejně tak se těším, až se otevře bazén, do kterýho za normální situaci chodím skoro každý den. Pevně doufám, že jsme tomu každým dnem blíž a blíž.


TONDA RAUER (HARLEJ)

V podstatě nejvíc se těším na to, že přestanu mít strach o tátu a že on bude moci fungovat v pohodě tak, jak byl zvyklej, a potkávat lidi, který chce. To samozřejmě všechno platí i pro celou rodinu. Za sebe se těším na takový normální věci, jako je potkat se s kámošema, moci vyrazit třeba do sauny a podobný věci, na který jsem zvyklej. Samozřejmě se hrozně těším na koncerty, je to moje nejmilovanější činnost a strašně mi chybí. Navíc za ty roky jsem zvyklej potkávat pravidelně celej tým kolem Harleje a vzhledem k tomu, jak dlouho se známe a čím vším jsme si společně prošli, je to vlastně druhá rodina, mám ty lidi rád a chybí mi. Těšim se, až budu moci vyrazit na koncert svejch libovolnejch oblíbenců, a hodně se těším, že konečně splním svoje několikaletý předsevzetí a po dlouhý době si opeču buřty nad ohněm.

Harlej pokořil v Pardubicích první halu a nezadržitelně se řítí do Fora Karlín


LUKÁŠ VINCOUR (PIPES AND PINTS)

Moc se těším na to, až si zajdem se ženou na dobré jídlo do veganské restaurace a pak třeba do kina. Určitě bychom chtěli i na pár dnů vycestovat, až to půjde, protože ten pocit nesvobody, která omezuje naše životy, jak osobní, tak s kapelou, je dost nepříjemný. Samozřejmě se nemůžu dočkat, až budeme s klukama zase hrát koncerty. Uf, už ať to je.

Zpracovala: Hana Bukáčková, foto: archiv interpretů, Michal Ivanega, Petr Hanč, Radim Hromádko

Témata: Michal Horák, Gingerhead, Harlej, UDG, Cocotte Minute, Mucha, Vypsaná fixa, Pipes and Pints, No Name

zavřít