VIDEO: No Name a Karel Gott vzdávají poctu tvořivým lidem. Duet Kto dokáže vychází ve třech verzích

Vydáno 18.07.2017 | autor: redakce

Tři roky čekali No Name a Karel Gott na vhodný moment k natočení společné písně. Singl Kto dokáže vznikal v několika studiích v Česku i na Slovensku. 

VIDEO: No Name a Karel Gott vzdávají poctu tvořivým lidem. Duet Kto dokáže vychází ve třech verzích VIDEO: No Name a Karel Gott vzdávají poctu tvořivým lidem. Duet Kto dokáže vychází ve třech verzích

"Asi tři roky nazpět jsme si slíbili, že pokud vznikne píseň hodná spojení No Name a Karla Gotta, dáme to dohromady. S klávesákem Zolim jsme se shodli na tom, že píseň Kto dokáže zafungovala dokonale. Tak jsme zvedli telefon, maestro nás pozval k sobě domů a pustili jsme mu píseň. Poté, co si ji poslechl, řekl, že v ní chce zpívat. Hezčí reakci jsme si nemohli přát," říká zpěvák No Name Igor Timko. 

No Name oslavili dvacítku ve Foru Karlín: Přivezli konfety, plamenomety i raritní kazetu

Pochvaluje si také způsob, jakým song vznikal. "Byl jsem zvyklý, že když se přijde do studia, člověk se rozezpívá a jde se na to. S maestrem jsme si dali kávu, oběd, probrali jsme historii, současnost. Výsledek je takový, že korepetice u maestra doma nebo nahrávání ve studiu se staly doslova událostmi," líčí. Oceňuje rovněž to, že s Gottem nebylo třeba uzavírat žádnou smlouvu, jejich spolupráce probíhá na základě gentlemanské dohody. 

vložte odkaz, text nemažte

Videoklip mapuje cestu písně, která prošla studii v Praze, Košicích a doprovodný Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu nahrával v Bratislavě. 

Skladba vychází ve třech verzích - klasické, šansonové a instrumentální. Podle obou aktérů se jedná o poctu všem tvořivým lidem a rádi by ji společně zazpívali i na velkém koncertě v O2 areně 16. prosince. 

Témata: No Name, Karel Gott, Kto dokáže

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít