VIDEOROZHOVOR | Chinaski: Prožíváme nyní nejlepší období kapely

Vydáno 27.04.2023 | autor: iREPORT

Z předávání Hudebních cen Žebřík si Chinaski odnesli hned dvě ocenění. Druhé místo v kategorii Skupina a třetí za album Frihet. A právě kolem něj se točil náš rozhovor. Kapela ho nahrávala v Norsku, kde před několika lety pracovala také na první desce v nové sestavě. Proč jezdí natáčet právě tam? A na co se fanoušci mohou těšit v následujících měsících?

VIDEOROZHOVOR | Chinaski: Prožíváme nyní nejlepší období kapely VIDEOROZHOVOR | Chinaski: Prožíváme nyní nejlepší období kapely

Žebřík není Chinaski neznámý. Brzy tomu bude dvacet let, co sestava Žebřík zcela opanovala. „V roce 2007 jsme vyhráli všechno. Kapelu, písničku, klip… Pak jsme seděli v Inwestu, kde se ceny předávaly, a celá kapela byla nasraná. Ani si nepamatuju proč,“ vzpomíná dnes kapelník František Táborský.

Od té doby se toho spoustu změnilo. Mimo jiné se v kapele obměnili členové, z původních zůstali pouze Michal Malátný a právě Táborský. „Prožíváme nyní naše nejlepší období,“ zhodnotili po všech strastech pánové.

Na Žebříku Chinaski bodovali zejména díky novému albu Frihet, které se dočkalo hned několika koncertních křtů. U fanoušků bodoval především singl Měl bych si boty zout. „Občas si někdo sundá boty a hodí je po nás,“ vtipkoval Malátný a dodal: „Je fakt, že jednou jsem domů odcházel s botami fanouška, které jsem si s ním vyměnil. Akorát že ty jeho byly o dvě čísla menší, takže jsem odcházel v podstatě bos.“

Kompletní výsledky najdete zde.

Rozhovor: Aleš Materna, video: Jaroslav Noskafoto: Jarda Noska, Lukáš Zima
Témata: Chinaski, Michal Malátný, František Táborský, Žebřík, Plzeň, DEPO2015

zavřít