VIDEOROZHOVOR: Mandrage - Další deska ještě nemá téma, teď se porveme o to, kdo má lepší nápad

Vydáno 14.03.2019 | autor: redakce

Mandrage si z vyhlášení ankety Žebřík v plzeňském DEPO2015 odnesli cenu za druhé místo v kategorii Skladba roku. Uspěli s rádiovým hitem Motýli. Jak píseň vznikala i co kapela plánuje nyní, nám prozradili Pepa Bolan, Matyáš Vorda a František Bořík. 

VIDEOROZHOVOR: Mandrage - Další deska ještě nemá téma, teď se porveme o to, kdo má lepší nápad VIDEOROZHOVOR: Mandrage - Další deska ještě nemá téma, teď se porveme o to, kdo má lepší nápad

"Skladba vznikala těžce, v původní verzi zněla úplně jinak. Zásadní podíl na její proměně mají Matyáš Vorda a náš producent Armin Effenberger," prozradil kytarista Pepa Bolan. "Dělali jsme na písničce dlouho a máme radost, že z ní vzniklo něco, co baví lidi i nás," dodává Vorda.

Žebříkání: Co na letošní rok chystají Marpo, Tomáš Klus, Mandrage, Monkey Business nebo Barbora Poláková?

Kapela v současnosti absolvuje turné, kterým se vrátila do menších klubů. "Tohle koncertování mě baví ze všeho nejvíc. Jezdí nás málo, vejdeme se do jednoho auta, vrátili jsme se sami k sobě a hrajeme věci, které jsme dlouho nehráli," pochvaluje si František Bořík. 

V současnosti pracují Mandrage na novém albu. Pokud vše dobře dopadne, vyjde ještě letos. "Po desce Potmě jsou včechny kočky černý jsme věděli, že chceme další album pojmout více kytarově a živě. Ale tentokrát jsme si neřekli nic, ještě nemáme téma," tvrdí Vorda. "Teď se porveme o to, kdo má lepší nápad," směje se Bořík.

Kromě Mandrage si ceny z Plzně odvezli Monkey Business, Tomáš Klus, Marek Ztracený, Barbora Poláková, Kapitán Demo, Marpo a řada dalších. Slavnostním vyhlášení provázeli Jakub Kohák a Iva Pazderková. Kompletní výsledky najdete zde.

video: Lukáš Knoll, rozhovor: Hana Bukáčková

Témata: Mandrage, Žebřík, Motýli

zavřít