VIDEOROZHOVOR | Marek Ztracený: Během turné jsme zasnoubili asi patnáct lidí

Vydáno 22.09.2021 | autor: Aleš Materna

Marek Ztracený si z Hudebních cen Žebřík odnesl sošku za Zpěváka roku a Akci roku. Tou se jeho dvojkoncert v O2 aréně v únoru 2020, kterým si muzikant splnil svůj sen. V rozhovoru jsme mimo jiné zavzpomínali také na jeho první účast právě na Žebříku a zeptali jsme se ho, zda se mohou jeho fanoušci těšit na podzim na nové písně.

VIDEOROZHOVOR | Marek Ztracený: Během turné jsme zasnoubili asi patnáct lidí VIDEOROZHOVOR | Marek Ztracený: Během turné jsme zasnoubili asi patnáct lidí

„Na Žebříku jsem vystupoval asi před dvanácti lety. Byla to jedna z prvních akcí, na kterou mě pozvali. Moc jsem se nepředved, protože jsem se opil, ale mám na to skvělý vzpomínky a ten mejdan byl fakt dlouhej,“ zavzpomínal s úsměvem Marek Ztracený na své začátky.

Žebřík vyhlašoval dva ročníky ankety, ceny převzali Monkey Business, Tomáš Klus, Anna K., Mňága a Žďorp, Marek Ztracený, Vojtěch Dyk, Tata Bojs i Miro Žbirka

Od té doby se hodně posunul, důkazem je jeho úspěšná letní šňůra Tour de Léto. „Čekali jsme leccos. Původně jsme chtěli prodat deset tisíc lístků, abychom měli alespoň nějakou menší sérii koncertů, protože doba byla, jaká byla. Nakonec jsme jich prodali padesát tisíc a už jsme to museli zastavit. Máme z toho strašnou radost. Nejde o ty počty, ale jde o to, že jsme zažili něco fakt výjimečnýho. Chtěli jsme, aby to bylo víc než koncert, to se nám povedlo a musím říct – nejdřív mi to přišlo, že to bude hrozně náročný, protože seš tam od tří hodin do jedenácti v noci, ale před pár dny jsme po dlouhý době hráli normální hodinový koncert a mně přišlo, že se nic nestalo,“ nechal se slyšet zpěvák, kterému chybělo podepisování i fotbálek.

„Během turné jsme zasnoubili asi patnáct lidí. A celkově to stálo za to, pršelo jenom jeden den, a to zásadně, že jsme to museli přerušit. Mám na to spoustu hezkých vzpomínek,“ dodal.

Kromě Marka Ztraceného si ceny odnesli i Anna K., Tomáš Klus s manželkou Tamarou, Monkey Business, Anna Julie Slováčková, Vojta Dyk, Mydy, Lucie, Tata Bojs, Marpo, Lenny a řada dalších. Slavnostním večerem provázeli Marek Taclík a Žofie Dařbujánová. Podívejte se na kompletní výsledky ankety.

 video: Iveta Valentová, rozhovor: Aleš Materna, foto: Denisa Votápková, Jakub Urbanec, Martin Hanáček
Témata: Žebřík, Marek Ztracený

zavřít