Kyle Pavone - Rockový talent z We Came As Romans, který Klub 27 přežil jen o dva měsíce

Vydáno 01.09.2018 | autor: redakce

Ve věku pouhých 28 let zemřel 25. srpna z dosud neznámých příčin Kyle Pavone, frontman metalcoreových We Came As Romans z amerického Michiganu. Majitel průzračně čistého hlasu se ke skupině připojil v roce 2008 a natočil s ní všech pět studiových alb, včetně Tracking Back Roots z roku 2013, které slavilo velký úspěch v USA, když se po vydání vyšplhalo až na osmé místo žebříčku Billboardu. Pavone zemřel po týdenní hospitalizaci v michiganské nemocnici, kam byl převezen 19. srpna.

Kyle Pavone - Rockový talent z We Came As Romans, který Klub 27 přežil jen o dva měsíce Kyle Pavone - Rockový talent z We Came As Romans, který Klub 27 přežil jen o dva měsíce


Smrt si říká rock'n'roll (355.) - Kyle Pavone

Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna, čeká se na výsledky toxikologických testů. Odchod talentovaného zpěváka oznámili členové kapely na svém Twitteru: "Úmrtím Kylea Pavoneho z We Came As Romans dnes přišla hudba o další velkou osobnost. Tato tragédie přišla příliš brzy v jeho životě. Všichni jsme touto zprávou zdrcení. Bude nám chybět jeho úsměv, jeho upřímnost, péče a nevšední hudební talent. Rodina a kapela chce poděkovat našim fanouškům za všechnu lásku a podporu, které se nám během této doby dostává."

Zemřel Kyle Pavone, zpěvák We Came As Romans. Bylo mu teprve 28 let

FRONTMANEM V OSMNÁCTI

Kyle Pavone se narodil 5. června 1990 v Birminghamu ve státě Michigan. Od dětství miloval hudbu a rád zpíval, a tak není divu, že se v roce 2008 ve svých osmnácti letech stal členem původně studentské kapely We Came As Romans. Na postu jednoho ze dvou frontmanů nahradil Chrise Moorea.



Kapelu založili v srpnu 2005 pod názvem This Emergency studenti střední školy v městečku Troy v Michiganu, kytaristé Joshua Moore a zpěvák Dave Stephens. V prvních dvou letech fungování probíhaly v sestavě časté personální změny, ale This Emergency měli dostatek lokálních koncertů v okolí Detroitu. Stylově se nacházeli na pomezí metalcoreu, nu metalu a post hardcoreu. V roce 2006 se přejmenovali na We Came As Romans (WCAR), na pozici druhého zpěváka se ocitl Larry Clark. Toho v roce 2007 vystřídal Chris Moore, pozdějí známý jako CDVR, neboli Cadaver vydávající sólové desky, který s formací nahrál první EP Demonstrations. Ani ten se na svém postu dlouho neohřál. Vystřídal jej právě Kyle Pavone, který s WCAR spojil celou svou budoucnost. Až do smrti.

PRVNÍ ALBA, PRVNÍ ÚSPĚCHY

První album To Plant A Seed vyšlo v roce 2009 a mělo velice slušný ohlas v nezávislých hudebních žebříčcích. Díky dvěma videoklipům se pomalu šířil věhlas skupiny. Kluci ihned vyrazili na turné a následující dva roky neustále koncertovali po celých USA, stihli však složit i nový materiál pro album Understanding What We've Grown To Be, které vyšlo v roce 2011. Zkraje roku 2012 vyjeli na turné po Evropě a také do Japonska, koncem roku hráli v Rusku a na turné po Jižní Americe. Mezitím stihli natočit tři videoklipy, které rozšířily řady jejich fandů.


NA VÝSLUNÍ

Definitivní průlom přišel s albem Tracing Back Roots, které vyšlo v polovině roku 2013. Potvrdili na něm své kvality a obrovský úspěch zaznamenaly dva singly Hope a Fade Away - hlavně díky skvělým videoklipům. Deska ihned po vydání opanovala žebříček nezávislých nahrávek podle amerického Billboard, zvítězila i v sekci internetové album a také jako hardrockové album. V hlavní hitparádě Top 200 se vyšplhala na osmé místo. Nastal obvyklý kolotoč desítek koncertů, turné, rozhovorů, cestování a skládaní nového materiálu. Řadovky číslo čtyři (We Came As Romans, 2015) ani pět (Cold Like War, 2017) sice přes svou nespornou kvalitu žebříčkové úspěchy nezopakovaly, i tak si však získaly velký ohlas mezi fanoušky.



Kromě slávy a vyprodaných koncertů se Pavonemu nevyhnuly ani nepříjemné incidenty, jako když byl uprostřed show v říjnu 2015 v Nashvillu zraněn úderem kytary do oka, koncert byl přerušen a on skončil v nemocnici. Nebo když jej v listopadu 2017 jedna fanynka obvinila z fyzického obtěžování a útoku.

NEJASNÁ SMRT


Smrt Kylea Pavoneho zůstává zatím záhadou. Nejasná je i budoucnost kapely. Charakteristický hlasový projev Pavoneho byl jedním z hlavních poznávacích znamení WCAR, podobně jako tomu bylo u Chestera Benningtona ze stylově podobných Linkin Park. Můžeme jen litovat, že takto talentovaný umělec opustil tento svět v pouhých osmadvaceti letech.

text: Aleš Materna

Témata: Kyle Pavone, We Came As Romans, Smrt si říká rock'n'roll

zavřít