Universal představil talenty domácí scény, Poetika křtila desku, debutovala kapela Platonic

Vydáno 07.09.2017 | autor: Josef Martínek

Vydavatelství Universal Music představilo na tradičním showcase své podzimní novinky. Akce, která se konala v půvabném prostředí pražské restaurace Bastion s výhledem na Vyšehrad a historické dominanty naší metropole, byla zároveň pojata jako letní afterparty. 

Universal představil talenty domácí scény, Poetika křtila desku, debutovala kapela Platonic Universal představil talenty domácí scény, Poetika křtila desku, debutovala kapela Platonic

Premiéru si zde odbyla zbrusu nová kapela Platonic, která představila dvě nové písně, z nichž jedna brzy vyjde jako singl. Skupina hraje posluchačsky otevřený pop-rock s českými texty, proto si rychle může najít bohatou základnu fanoušků.

FOTOREPORT: Universal předvedl v Jazz Docku své talenty, Slza dostala třikrát platinovou desku

Poetika pokřtila své nové album Trinity, které vychází tento pátek 8. září. Kapela se nově rozšířila už na pět členů a předvedla i svůj zatím největší hit Zkouším žít, čímž diváky příjemně rozvlnila. Formace z Vysočiny se může naživo opřít právě o to, že hraje živou hudbu, což u domácích projektů s rapovým základem nebývá samozřejmostí. Štěstí jejich první desce popřál z pódia i ředitel SinglTonu Martin Červinka, kmotrem alba se stal písničkář Pokáč.

Mirai a Poetika vydají na podzim debutová alba a vyrazí na společné turné

Po krátké dešťové přeháňce se divákům představili také Mirai, kteří prostor pod pódiem naplnili pozitivní energií, když přehráli své dva poslední hity Když nemůžeš, tak přidej a Pojď, zapomenem. Zároveň pozvali k poslechu své první desky Konnichiwa, která vyjde 29. září. Novou tváří Universalu je Adam Mišík, který nedávno vydal dvě písničky k filmu Bajkeři. Jednu z nich s názvem One Life si s ním na Universal stage přišla zazpívat Celeste Buckingham.

Xindl X převzal Zlatou desku za své poslední album Kvadratura záchranného kruhu. Závěr hudebního programu obstarali Mandrage, kteří také připravují novou desku. I když ještě písničky nejsou dokončené, kapela předvedla ochutnávku nové tvorby alespoň v akustické podobě.

text: Josef Martínek, foto: Lucie Levá

Témata: Universal, Poetika, Mandrage, Adam Mišík, Celeste Buckingham, Mirai, Platonic

zavřít