Mirai a Poetika vydají na podzim debutová alba a vyrazí na společné turné

Vydáno 03.07.2017 | autor: redakce

Kapely Mirai a Poetika vydají na podzim debutová alba, která svým posluchačům představí na společném turné. To čítá osm zastávek a odstartuje 6. října v domácím prostředí Poetiky - ve Velkém Meziříčí. V Praze se zastaví 31. října.

Mirai a Poetika vydají na podzim debutová alba a vyrazí na společné turné Mirai a Poetika vydají na podzim debutová alba a vyrazí na společné turné

Mirai a Poetika nejsou na hudební scéně úplnými nováčky. Mají za sebou několik rádiových hitů, milionová přehrání svých videoklipů na YouTube a bohatou zkušenost z malých i velkých pódiích. Navíc je spojuje láska k hudbě a živému hraní. Přes léto je čeká nabitá koncertní sezóna a intenzivní práce na debutových albech.

LIVE: Mirai fandili ve Žlutých lázních fotbalistům Francie. Na koncert přivedli i pandu

"Za obě kapely můžu určitě potvrdit, že už se strašně těšíme. Kluci z Poetiky jsou velcí pohodáři a baví nás, že hudbu dělají srdcem. Pro naše posluchače připravujeme dvouhodinovou smršť energie, nových písní z chystané desky a nabitou klubovou atmosféru. Pracujeme na nové scéně a speciálním propojení obou kapel," prozrazuje Mirai Navrátil, frontman Mirai.

vložte odkaz, text nemažte

K plánované debutové desce, na níž nebude chybět aktuální hit Když nemůžeš, tak přidej, říká: "Album je pro nás zásadní moment a taky tlustá čára za tříletým obdobím naší kapely. V podstatě jsme o rok posunuli vydání, aby deska byla podle našich představ, hodně si od ní slibujeme!"

Mirai na práci na albu přizval i současné producentské naděje, jako jsou Ondřej Fiedler (Lenny - Hearts), Honza Balcarek z Light & Love, Lukáš Chromek (Thom Artway - Hedgehog). Na dvou písních spolupracují s Martinem Ledvinou (Jelen -Vlčí srdce, David Stypka - neboj. atd.)

Hvězda internetu a rádií Poetika: Užívejte si života tak, jako by po noci nepřišlo ráno

Také Poetika, trojice mladých hudebníků z Vysočiny, pracuje na nových skladbách. Po singlech Zkouším žít a Každou vteřinou aktuálně přichystala další píseň s názvem Trinity

"Na tour se moc těšíme, jelikož poprvé představíme kompletní debutové CD Trinity. Album by mělo vyjít přibližně měsíc před první zastávkou ve Velkém Meziříčí a věříme, že se naši fanoušci jak na desku tak na tour těší minimálně stejně jako my. To, že jedeme společně s kapelou Mirai je velký bonus a myslíme, že se celý říjen budeme, i díky klukům, skvěle bavit," říká Eda Rovenský z Poetiky.

MIRAI & POETIKA TOUR 2017:
6.10. Velké Meziříčí - Jupiter klub
7.10. Vratislavice - Kulturní centrum Vratislavice 101010
12.10. Brno - Metro music club
13.10.Ostrava - club Barák
14.10. Plzeň - Buena Vista club
20.10. České Budějovice - River club
27.10. Valašské Meziříčí - M-Klub
31.10. Praha - Lucerna Music Bar

tz, jm, foto: Benedikt Renč (Mirai), Jiří Štarha (Poetika)

Témata: Mirai, Poetika, turné, koncerty

zavřít