ANKETA (II.): Co přejí Jelen, Mydy Rabycad, Zrní, Mňága a Žďorp, Imodium a další do nového roku?

Vydáno 01.01.2017 | autor: redakce

S koncem minulého roku jsme oslovili domácí hudebníky a zeptali se jich, na který zážitek s letopočtem 2016 jen tak nezapomenou. Prozradili také, co od nich máme čekat v roce 2017 a co do něj přejí vám, čtenářům iREPORTu. První várku odpovědí jsme vám přinesli na Silvestra, tu druhou najdete níže. 

ANKETA (II.): Co přejí Jelen, Mydy Rabycad, Zrní, Mňága a Žďorp, Imodium a další do nového roku? Co přejí Jelen, Mydy Rabycad, Zrní, Mňága a Žďorp, Imodium a další do nového roku?

 
1) Na který moment z roku 2016 jen tak nezapomenete? 
2) Na co se od vás mohou fanoušci těšit v roce 2017?
3) Co byste popřáli čtenářům iREPORTu do nového roku? 

Jelen (Jindra Polák)

1) Na zpívající vyprodaný sál velké Lucerny při závěrečném koncertu našeho podzimního turné. To je obrázek, který asi už nikdy z hlavy nedostanu.
2) Aktuálně se chystáme hlavně na jarní pokračování našeho Vlčí srdce tour, které odstartujeme v druhé půlce února a vyrazíme do míst, kam jsme se na podzim nedostali. Vzápětí pak prakticky plynule přejdeme do festivalové sezóny, kalendář se nám začíná krásně plnit, máme obrovskou radost ze zájmu pořadatelů, v repertoáru písně z nové desky a už se nemůžeme dočkat!
3) Hodně štěstí, hodně zdraví, hodně dobré muziky a těšíme se, že se třeba potkáme, ať už v klubu, nebo na některém z festivalů. Mějte se krásně!

ANKETA: Co přejí Mandrage, Debbi, Skyline, Ewa Farna, Slza, Thom Artway, Smrtislav a další do nového roku?

Zrní (Honza Unger)

1) Bylo toho fakt hodně, co jsme jako kapela zažili. Skvělý bylo hraní s filharmonií v Trenčíně na Pohodě, v Hradci Na jednom břehu, úžasným zážitkem bylo turné s tibetským muzikantem Lotenem Namlingem a letošek byl pro nás specifickej i několika hraní spojenými se společenským děním. Hráli jsme na koncertě pro Václava Havla nebo na oslavách svobody 17. listopadu na Václavským náměstí, kde bylo asi 30 tisíc lidí, taky jsme hráli pro JS Dalajlámu při jeho vítání v ČR - o tom se nám ani nesnilo! To všechno byly hlavně lidsky velký zážitky, momenty, kdy jsme cejtili, že jsme součástí něčeho většího. A jsme moc rádi, že jsme měli možnost to zažít.
2) 1. ledna jedeme do Madridu, nahrávat novou desku a od půlky března s touhle novou deskou pojedeme turné. To je náš příští rok a moc se na něj těšíme.
3) Přejeme všechno dobrý, hodně okamžiků úžasu a mír se všema a všim, co přijde. A v tom hudebnim, hodně autentický muziky, muziky ryzí a opravdový. Ať vám iReport pomůže co nejvíc takový hudby objevit.


Imodium (Tomáš Frode)

1) U naší kapely, se kterou čas od času navštívíme ne úplně běžná místa, se to stává poměrně často. V roce 2016 to byl rozhodně koncert uprostřed věznice Bory v obklopení tamních trestanců.
2) Jejej, no už není tajemstvím, že v roce 2017 vydáváme novou desku a taková deska, to je velká věc. Kromě ní tedy i klipy, několik turné. 10 let uplyne od vydání pro nás zásadní desky Stigmata, to by si zasloužilo taky nějakou špeciálku.
3) Jako každý rok přeju nám a iReportu, aby čtenáři udrželi přízeň! Stejně tak přeju čtenářům, aby měli důvod přízeň udržet!

Imodium interview: Hraní ve věznici? Je to jedno z míst, na které budeme vzpomínat do smrti

Hodiny (Tomáš Sehnal)

1) V osobním životě jich je spousta, ale ve spojení s kapelou asi vítězí,i přes všechny koncerty, moment kdy náš singl Stmívání dosáhl jednoho milionu zhlédnutí na YouTube. Je to pro nás obrovská odměna od fanoušků a signál, že jsou s námi.
2) Mohou se těšit na opravdu mnoho koncertů se zbrusu novým programem a písněmi, které připravujeme. A nebo na nové CD, které vyjde snad už v první polovině roku.
3) Ač to zní tradičně, především zdraví, neb to je startovní blok všeho. Méně stresu, víc lásky, klidu a pochopení… Nadhled a někoho vedle sebe.

vložte odkaz, text nemažte

Jakub Ondra

1) Už si ho nepamatuju, protože jsem na něj zapomněl.
2) V lednu vydávám klip k singlu 'Every Song', 17. března vydávám první album, jedu na tour v Německu, budu jako speciální host na tour s Lenny a mnohem víc!
3) Aby byli šťastní.


Eddie Stoilow (Honza Žampa)

1) Nezapomenu na křest CD v Lucerně a na měsíc na Srí Lance. Super inspirace na novou tvorbu, relax a poznání třetího světa.
2) Rok 2017 přinese festivaly a koncerty, dále nové EP a progres za hranicemi! UK a USA. Uvidíme.
3) Hodně dobré muziky a objevování! Zůstaňte věrni iREPORTu a podporujte muziku a progres u nás v ČR.

LIVE: Eddie Stoilow završili turné v Praze, desku Jupiter jim pokřtil Oto Klempíř

November 2nd (Saša Langošová)

 1) Po pauze jsme natočili novou písničku a videoklip Love Me or Leave Me (TX,TN). Máme z ní velkou radost a těší nás skvělé reakce na ni. Přestože má temnější sound s fuzzovými kytarami, potěšilo nás, když nám začali kamarádi volat, že skladbu slýchají v rádiích.  To už se nám dlouho nestalo.
2) Už jsme letos odehráli naši ponávratovou premiéru na karlovarském filmovém festivale. Pravidelně začneme koncertovat ale až v roce 2017, na kdy plánujeme novou nahrávku. Už se nemůžeme dočkat.
3) Čtenáři iReportu určitě hudbu milují, takže: nepřestávejte chodit na živé koncerty a objevovat novou hudbu. A taky ať se vám vyplní, všechno, co si přejete!

Mirai

1) Nostalgický návrat na naše základní školy, kam jsme jako malí chodili a kde jsme teď o Vánocích odehráli speciální koncert v jídelně :). Celkově naše historicky první turné. Ale bylo toho strašně moc. Byl to super rok!
2) Myslím si, že se konečně dočkají naší debutové desky a hned zkraje roku (v lednu) našeho singlu Když nemůžeš, tak přidej, do kterého vkládáme silné naděje!
3) Aby byl následující rok ještě lepší než ten letošní. Aby se jim podařilo stanovit si cíle, po kterých celý rok půjdou.


Vladivojna La Chia

1) Hned na začátku ledna jsem poznala svého úhlavního spoluhráče a hudebního parťáka na život a na smrt, bubeníka Luboše Pavlíka. Už když jsme spolu poprvé seděli, věděla jsem, že takováto setkání jsou v životě výjimečná. Teď k sobě do Vladivojska hledáme nové lidi a já si strašně přeju, abychom našli ty správné nejen hudebně.
2) Hned v lednu na dva koncerty v triu s Terezií Kovalovou a Alešem Bajgerem ve Varnsdorfu a Karlových Varech. Na nabitou festivalovou sezónu s Vladivojskem. Na soundtrack k filmu 8 hlav šílenství, třídílnému dokumentu Czechoslovaci v Gulagu, který poběží na České televizi a k divadelnímu představení Othelo. 8 hlav by mělo vyjít na vinylu, ostatní bude k poslechu na mých stránkách. Na mou výstavu v Kavárně co hledá jméno a další sérii seriálu Až po uši na HBO.
3) Přeju všem v novém roce více ohleduplnosti, slušnosti a střídmosti.

Maella

1) Určitě nezapomenu na křest mého prvního EP It Is Coming v Malostranské Besedě. Byla to zatím moje největší hudební akce, která byla zároveň vyvrcholením určitého období a práce s výbornými muzikanty.
2) Od září studuju songwriting v Londýně a jsem neustále v hudebním prostředí, což je velmi inspirující. Pracuju teď na úplně novém zvuku a nových písničkách.
3) Přeju všem hodně dobré muziky a inspirací!


Petr Fiala (Mňága a Žďorp)

1) Na poslední koncert Mňágy v letošním roce 19. 12. v Lucerna Music Baru, konkrétně na časový úsek 23:33 - 01:45
2) Na novou desku Třínohý pes, na nové songy, které na ní budou, na koncert ke třiceti letům kapely ve Foru Karlín a na to, že tahle kapela zůstane pořád stejná.
3) Dělejte si se vší pokorou, co chcete, pomáhejte slabším, serte na silnější a když budete mít pocit, že do Vašeho života vstoupila láska, zbystřete, přestaňte se starat o to, kdo je prezident této srandovní zemičky, a vyrazte za hlasem srdce! 


Korben Dallas (Ozo Guttler)

1) Dělali jsme hudbu do úspěšného slovenského seriálu. Bylo super vidět a slyšet to.
2) Na jaře vydáme novou desku. Bude naše pátá a těšíme se na ni. Představíme ji v Čechách, na Moravě i na Slovensku.
3) Čtenářům iREPORTu přejeme dvakrát tolik skvělých článků jako v roce 2016.

Mydy Rabycad

1) Glastonbury!
2) Naco Déczi? Album číslo tři a mnoho dalšího, jestli paňmáma dá.
3) Hodně zdravíčka, štěstíčka, ale hlavně to zdravíčko, lásku, porozumění, ale hodně tý lásky. Nebojte se objevovat nový věci, novou hudbu, nebuďte uzavření. Ale hlavně to zdravíčko.

Témata: Jelen, Zrní, Imodium, Hodiny, Jakub Ondra, Eddie Stoilow, November2nd, Mirai, Vladivojna La Chia, Maella, Mňága a Žďorp, Korben Dallas, Mydy Rabycad

zavřít