BIZÁR TÝDNE: Boba Dylana nařkli po padesáti letech ze zneužití dvanáctileté dívky

Vydáno 18.08.2021 | autor: redakce

V New Yorku podala žena s iniciály J. C. žalobu na Boba Dylana. Hudebník ji měl údajně v dubnu a květnu roku 1965 opakovaně zneužívat a podávat jí drogy a alkohol. Dylan nařčení odmítl.

BIZÁR TÝDNE: Boba Dylana nařkli po padesáti letech ze zneužití dvanáctileté dívky BIZÁR TÝDNE: Boba Dylana nařkli po padesáti letech ze zneužití dvanáctileté dívky

Bob Dylan měl podle ženy vystupujícími pod iniciálami J. C. zneužít svého postavení hudebníka, aby získal její důvěru. V roce 1965, kdy bylo zpěvákovi pouhých čtyřiadvacet let, měl tehdy dvanáctiletou dívku opakovaně sexuálně zneužít a podávat jí drogy a alkohol.

Top 10 | Písně o kriminálu, zločinu a nespravedlnosti napsali Rage Against the Machine, Bob Dylan, The Clash, Snoop Dogg a další

Proč se žena rozhodla Dylana žalovat až nyní, po více než padesáti letech, není jasné. Zřejmě se však rozhodla využít speciálního zákonu, který do neděle umožňoval zneužitým nahlásit činy i pokud se staly v dávné minulosti s příslibem, že budou vyšetřovány.

Muzikant nařčení odmítá. Uvedl, že obvinění „je nepravdivé a budeme proti němu bojovat.“ Žena si však trvá na svém a žaluje ho za způsobení doživotních obav a psychických potíží.

red, foto: archiv
Témata: Bob Dylan, žaloba, sexuální zneužití

zavřít