Na co se těšit v červenci: Kabáti zvou do cirkusu, Kryštof pomohou jižní Moravě a Lucie chce být blíž fanouškům

Vydáno 04.07.2021 | autor: Barbora Kubalová

I když jsme se letos museli rozloučit s velkými akcemi, pořadatelé ani hudebníci se o koncerty ochudit nenechali. Díky koronaviru tak vzniklo mnoho akcí menšího formátu, které nabídnou úplně jiný zážitek. Přesně na taková speciální turné lákají Lucie, Kryštof nebo Marek Ztracený.

Na co se těšit v červenci: Kabáti zvou do cirkusu, Kryštof pomohou jižní Moravě a Lucie chce být blíž fanouškům Na co se těšit v červenci: Kabáti zvou do cirkusu, Kryštof pomohou jižní Moravě a Lucie chce být blíž fanouškům

Hudba na vinicích

Po loňském úspěchu koncertní série Hudba na vinicích se i letos můžeme těšit na lákavou kombinaci dobré hudby a kvalitního vína. Celkem sedmnáct interpretů odehraje během léta téměř šedesát koncertů v areálech pěti moravských a jednoho českého vinařství. Zavítat můžete do Valtic, Třebívlic, Mikulova, Bzence, Znojma a Popic. Během července vystoupí Jelen, Michal Hrůza, Mirai, David Koller, Monkey Business nebo třeba Ben Cristovao. Více informací a vstupenky na jednotlivé koncerty najdete na webu.

ROZHOVOR | "Kořeny populární hudby jsme už prozkoumali, je čas vrátit se do současnosti," říká Jindra Polák z kapely Jelen

Marek Ztracený - Tour de Léto

Marek Ztracený pokračuje ve svém Tour de Léto po známých i méně známých místech po celé republice. Koncerty jsou na této šňůře jen jedním z bodů nabitého programu. Hosté si mohou užít celé odpoledne před koncertem se zajímavými hosty, "Ztraceným jukeboxem" a hrami pro děti i dospělé. Během července tato "Ztracená vesnička" vyroste v Litvínově, Plzni, Olomouci, Karviné a dalších městech. Všechny termíny a vstupenky hledejte zde.

ROZHOVOR | Marek Ztracený: Máme novou písničku Moje milá, klip má překvapivý závěr. Fanouškům ji představíme na letním turné

Barrák Music Hrad, Ostrava

Svou koncertní sérii má i Ostrava, a to v krásném prostředí Slezskoostravského hradu. V multižánrovém programu si vybere snad každý, některé večery nabídnou společné vystoupení hned několika kapel. Za zmínku z červencového plánu stojí rozhodně společný koncert J.A.R. a Monkey Business, Kapitán Demo, nebo punkový večírek s Visacím zámkem a Degradací. Předprodej vstupenek na jednotlivé akce probíhá zde.

Kryštof

Kryštof sice museli kvůli koronaviru přeložit své Kryštof kempy na příští rok, přes léto ale přesto nebudou zahálet. O prázdninách chystají několik venkovních koncertů v menších amfiteátrech, přičemž z každého z nich poputuje 50 000 korun na pomoc do oblastí zasažených tornádem na jižní Moravě. Pokud chcete pomoci i vy, polovina z hodnoty každé vstupenky na koncerty v Brně (3. 7.) a Strážnici (17. 7.) bude rovněž věnována na tento účel. Vstupenky i transparentní účet pro další příspěvky pro postižené oblasti najdete na stránkách kapely.

ROZHOVOR | Evžen Hofmann: Inspirací k mé instrumentální desce byl Jack London, nové album Kryštof je už natočeno

Lucie - Dotkni se Lucie tour

I Lucie musela své velkolepé turné Lucie v Opeře 2021 přesunout, a tak se její členové v létě vypraví do amfiteátrů, zámeckých parků a dalších komornějších areálů. Lucii jsme zvyklí vídat převážně na velkých halových koncertech, tentokrát se ale rozhodla být svým fanouškům opravdu nablízku. Je tedy jasné, že se bude jednat o neopakovatelný zážitek. V rámci této tour navštíví v červenci Český Krumlov, Mikulov, Kopřivnou, Třeboň a Pardubice. Lístky jsou stále k dostání zde.

Lucie odehrála utajený minikoncert v Riegrových sadech

Vysmáté Léto, 16. 7., Kadaň

V rámci Vysmátého Léta probíhá v Kadani každý měsíc jednodenní minifestival. Oproti červnovému line-upu (Kapitán Demo, Marcell, Chinaski) v červenci výrazně přitvrdíme, vystoupí totiž kapely Madras, Trautenberk a Škwor. Kapacita je omezená, proto s nákupem vstupenek neotálejte.

Trautenberk v Prazdroji, 20. 7., Plzeň

Koho neoslovila kombinace hudby a vína výše, ten by možná raději muziku doplnil s dobrým pivem. Vrcholní představitelé tanz-metalu Trautenberk jsou v Plzni skoro doma, a tak kromě festivalů chystají i koncert na snad nejlegendárnějším místě Plzně - přímo na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. O zábavu ani o pitný režim tedy rozhodně nouze nebude. Vstupenky jsou k dostání v síti GoOut.

Kabát - Cirkus Kabát

Kabáti se svým Cirkusem vyrazí na cesty 24. července, kdy odehrají koncert Nymburce, aby pak pokračovali do Mladé Boleslavi, Náchoda a Hradce Králové, než se v srpnu přesunou na Moravu. Název šňůry si nevybrali náhodou, kapela si totiž s sebou poveze i správné cirkusové šapitó. Jestli si tedy chcete užít rockový koncert v neobvyklém prostředí, kupujte vstupenky zde.

Kabát vyráží na turné Cirkus Kabát, původní šňůru opět překládá

Koncerty na střeše domu Radost

Letos se celé léto točí kolem intimnějších nezvyklých míst pro koncertování a střecha domu Radost je bezpochyby jedním z nich. Můžete se těšit třeba na Laca Decziho nebo Buty, Emma Smetana s Jordanem Hajem kromě koncertu uspořádají i "sekáč" s oblečením ze svých skříní, módních kampaní nebo videoklipů. Koncerty Zrní (25. a 26. 7.) a Bert & Friends (28. a 29. 7.) se dokonce vyprodaly tak rychle, že pořadatelé museli přidat každé kapele ještě jeden termín, aby se dostalo na všechny zájemce. Vstupenky kupujte v síti GoOut.

MKLV Fest, 31. 7., Mikulov

První ročník jednodenního MKLV Festu se odehraje ve zrekonstruovaném areálu Amfiteátru pod Turoldem. Line-up je opravdu našlapaný, můžete se těšit třeba na Ega, Kapitána Demo, Mikolase Josefa nebo třeba Simu. V Chill zóně pak nebude chybět Shisha lounge, Beer pong a další doprovodný program. Vstupenky jsou k dostání na webu festivalu.

LIVE: Mikolas Josef se v Roxy vydal na tisíc procent. Vyzkoušel si stage diving a rozjásal publikum

Text: Barbora Pěchová, foto: Nicola Bernard, Radim Hromádko, archiv
Témata: Hudba na vinicích, Marek Ztracený, Kryštof, Trautenberk, Mikolas Josef, Ben Cristovao, Mirai, Jelen, Kapitán Demo, Vysmáté léto, Lucie, Kabát, Radost

zavřít