Na co se těšit v říjnu: Totální nasazení a Miro Žbirka oslaví svá výročí, Kateřina Marie Tichá pokřtí debutové album

Vydáno 03.10.2021 | autor: Barbora Kubalová

Letní sezóna je za námi, koncerty však rozhodně neubývají. Na říjen je naplánováno hned několik narozeninových vystoupení či turné. Na šňůru vyrazí Mig 21, Mirai, Horkýže slíže a Gaia Mesiah, Totální nasazení oslaví třicet let na scéně a Miro Žbirka dvacet let od vydání Modrého alba. Kateřina Marie Tichá, Xavier Baumaxa, Krajiná Ró a Honza Křížek pak pokřtí své desky.

Na co se těšit v říjnu: Totální nasazení a Miro Žbirka oslaví svá výročí, Kateřina Marie Tichá pokřtí debutové album Na co se těšit v říjnu: Totální nasazení a Miro Žbirka oslaví svá výročí, Kateřina Marie Tichá pokřtí debutové album

Mig 21, turné
8. 10. - 25. 11. 2021

Mig 21 vyráží na podzimní turné k nové desce Džus noci, která vyšla na konci září. Kapela hlásá, že na něm chce svým fanouškům dopřát jedinečný zážitek plný překvapení. "Připravte si kalhotky, úsměvy a hlavně vaše srdce!" říká. Šňůru odstartuje už 8. října ve Svitavách, podívá se také Třebíče, Plzně, Olomouce, Brna nebo Prahy, kde turné zakončí rovnou trojkoncertem.

Mirai – Turné 2020 / 2021
3., 8. a 9. 10. 2021, Plzeň, Krnov

Jak už název turné napovídá, jednou z kapel, která musela své loňské plány kompletně překopat, byli Mirai. Turné, původně plánované na rok 2020, museli přesunout na letošní rok. Můžeme se tedy těšit na koncert v Plzni nebo hned dvě velké show v Krnově.

Xavier Baumaxa – křest desky F!asco
7. 10. 2021, Lucerna Music Bar

Litvínovský bard Xavier Baumaxa pokřtí 7. října v Lucerna Music Baru svou osmou řadovou desku, která fanoušky překvapí svým novým elektronickým zvukem. Co naopak zůstalo od starších počinů nezměněno, jsou Baumaxovy vytříbené lyrické hrátky. Každopádně je na co se těšit.

Krajina Ró – křest alba Hotel Blázen
8. 10. 2021, Jazz Dock

Křtů je naplánováno na říjen opravdu hodně a jedním z nich bude i křest debutové desky Hotel Blázen od Krajiny Ró. Mladá kapela uskupená kolem zkušených bardů Michala Němce a Tomáše Frolíka pokřtí svou opěvovanou desku z loňského roku s pomocí Jaroslava Svobody z kapely Traband.

ROZHOVOR | Krajina Ró coby hudební ekvivalent Čachtické paní

Gaia Mesiah, turné

Gaia Mesiah vyrážejí na turné po českých luzích a hájích, během října si tak každý fanoušek může vybrat koncert, kde mu budou zrovna nejblíže – od Brna přes Plzeň, Jaroměř, Jablonec nad Nisou až po Krnov, Frýdek-Místek a další.

Živelní Gaia Mesiah přivezli do Ledáren Braník pozitivní energii

Totální nasazení 30 let
9. 10. 2021, Palác Lucerna

Totální nasazení sice oslavilo své kulatiny už loni, ale covid tomu chtěl, že pořádná oslava může proběhnout až letos. Bude ale stát opravdu za to! Zúčastní se jí mnoho bývalých členů, ale také spousta hostujících interpretů, jako například The Fialky, Covers for Lovers, Láska nebo Vision Days. Jako hlavní host večera zahraje další punková legenda Plexis.

Horkýže slíže

Horkýže Slíže vyrážejí na turné k albu Alibaba a 40 krátkých songov 2, tedy pokračovateli desky z roku 2003. Zpěvák Kuko popisuje album následovně: „Čistá nálož songov, ktoré namaju pravidlá a žiadne žanrové hranice.” V rámci turné navštíví Horkýže Lucerna Music Bar v Praze, dále Chrudim, Kladno,  Frýdek-Místek, Pardubice a mnoho dalších. Představí také nový videoklip.

Honza Křížek – křest desky
14. 10. 2021, Café V lese

V Café V lese slavnostně pokřtí své druhé sólové album Revoluce Honza Křížek. Oproti minulé desce značně přitvrdil, jak napovídá stejnojmenný pilotní singl, který dá vzpomenout na Honzovu domovskou kapelu Walk Choc Ice.

Miro Žbirka – 20. narozeniny Modrého alba
21. 10. 2021, Lucerna Music Bar

21. října v Lucerna Music Baru proběhne velkolepá oslava dalšího výročí. Tentokrát bude slavit Miro Žbirka 20. narozeniny svého Modrého alba, které nám dalo takové hity jako Milionkrát, Nespáľme to krásne v nás, Mám rád a samozřejmě Čo bolí, to prebolí. V rámci koncertu bude pokřtěna nová verze desky s bonusy a remasterovaným zvukem z Abbey Road studia v Londýně, a také proběhne premiéra dokumentárního filmu Co bolí, to přebolí – 20 let Modrého alba.

VIDEOROZHOVOR | Miro Žbirka: Pop music je oblast, kde se starší učí od mladších

Kateřina Marie Tichá - křest desky
21. 10. 2021, Malostranská Beseda

Své debutové album Sami vydala Kateřina Marie Tichá sice už loni, na křest si muselo ale ještě skoro rok počkat. Mezitím stihla Kateřina získat Anděla za Objev roku, zahájit spolupráci s kapelou Bandjeez, dokončit s nimi album Dýchej po předčasně zesnulém Davidu Stypkovi a vydat svou sbírku básní Ostrov, co chutná jako pomeranče.

Text: Barbora Kubalová, foto: Universal Music, Michal Ivanega, Iveta Valentová, Petr Hanč,
Témata: Mig21, Mirai, Xavier Baumaxa, Krajina Ró, Gaia Mesiah, Totální nasazení, Gaia Mesiah, Honza Křížek, Horkýže slíže, Miro Žbirka, Kateřina Marie Tichá

zavřít