Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (I.): Nové nahrávky chystají Rammstein, Metallica, Slipknot i Ozzy Osbourne

Vydáno 14.03.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Rockové a metalové fanoušky čekají letos hotové žně. Po koronavirovém období, kdy se spousta interpretů odmlčela, bude vycházet jedna deska za druhou. Nové album nedávno potvrdili Rammstein, jejich příznivci se na něj mohou těšit už 29. dubna. Ještě předtím se o novou hudbu podělí Placebo i Red Hot Chili Peppers. A něco prý chystají také Paramore, Metallica, Slipknot, Ozzy Osbourne či Blink-182.

Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (I.): Nové nahrávky chystají Rammstein, Metallica, Slipknot i Ozzy Osbourne Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (I.): Nové nahrávky chystají Rammstein, Metallica, Slipknot i Ozzy Osbourne

Placebo (25. března)

Svou osmou studiovou desku se Placebo rozhodli pojmenovat Never Let Me Go. Vyjde už 25. března a nacházet se na ní bude celkem třináct skladeb. Půjde o první album sestavy jako dvojice, v roce 2015 totiž Placebo opustil bubeník Steve Forrest. S nahrávkou vyrazí kapela na turné, v říjnu zahraje v O2 universum také českým fanouškům.

Red Hot Chili Peppers (1. dubna)

Unlimited Love se fanoušci Red Hot Chili Peppers dočkají už 1. dubna. Půjde o dvanácté studiové album kapely, produkce se tentokrát ujal Rick Rubin. Spolu s deskou se do formace vrací John Frusciante, který ji v roce 2009 opustil. Před dvěma lety ohlásil návrat, z důvodu koronaviru však toho Peppers příliš odehrát nestihli. V únoru vydali ochutnávku z alba v podobě písně Black Summer.

Rammstein (29. dubna)

Rammstein už příští měsíc potěší fanoušky dlouho očekávaným albem Zeit. Fanouškům metalisté poslali už stejnojmennou ochutnávku, která vznikala ve studiu La Fabrique ve Francii. V písni o smrtelnosti a pomíjivosti okamžiku, štěstí i života prosí Till Lindemann svým velitelským barytonem čas, aby na chvíli zůstal stát. Nahrávka měla pravděpodobně vyjít již mnohem dříve. Kvůli nedostatku papíru, který je nutný pro přebal CD, však Rammstein museli s vypuštěním alba do světa počkat. Českým fanouškům ho představí 15. a 16. května, kdy v tuzemsku odstartují turné.

 

Paramore

Po delší odmlce se hlásí také Paramore. Hayley Williams minulý rok v listopadu po dvou sólových albech oznámila, že něco chystá také se svými soukmenovci. Jak dodala, zvukově by se sestava měla vydat trochu jiným směrem, tak se necháme překvapit, s čím formace přijde.

Metallica

Po reedici Blacklistu má zbrusu novou studiovou nahrávku vydat také Metallica. Jak minulý rok v květnu prozradil James Hetfield, band měl už v té době nahraných několik songů. A ačkoliv na desku netlačí, rád by jimi fanoušky potěšil ještě letos.

RETRO: Metallica - jak jsme slyšeli Black Album před 30 lety

Slipknot

Dva roky od We Are Not Your Kind novinku chystají Slipknot. Corey Taylor v rozhovoru pro HardDrive Radio dokonce uvedl, že by měla vyjít už na jaře. „Je tam několik songů, ze kterých lidi zešílí,“ lákal fanoušky s tím, že deska částečně naváže na tu předchozí z roku 2019. Jako první ochutnávku kapela fanouškům poslala The Chapeltown Rag.

Ozzy Osbourne

Jak Ozzy Osbourne potvrdil, nové album mohou příznivci očekávat i od něj. A mělo by být nabité hvězdami mnohem více než předchozí Ordinary Man. Z již známých jmen se na nahrávce objeví Rob Trujilo, Taylor Hawkins, Jeff Beck nebo Eric Clapton. Více si však Osbourne nechává pro sebe.

Blink-182

Na začátku roku 2021 Travis Barker prohlásil, že mají Blink-182 ze šedesáti procent novou nahrávku hotovou. A jak se zdá, letos by měla spatřit světlo světa. Objevit se na ní mají i překvapivé spolupráce, konkrétně s Grimes, Lil Uzi Vert a Pharrellem Williamsem. K prodlevě došlo kvůli nemoci Marka Hoppuse, který bojoval s rakovinou.

Text: Andrea Štipčáková, foto:
Témata: Placebo, Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Paramore, Metallica, Slipknot, Ozzy Osbourne, Blink-182

zavřít