TOP 6 důvodů, proč vyrazit Colours of Ostrava: Jedinečná atmosféra, skvělá hudba i unikátní areál

Vydáno 24.04.2023 | autor: Barbora Turková

Festival, na který se sjíždějí fanoušci nejen z celé republiky, ale i z okolních států. Areál, který je jedinečný mimo jiné tím, že se nachází uprostřed města. Interpreti různých žánrů, které často ani neznáte. Po jejich koncertu si ale říkáte: Jak je možné, že jsem ho objevil až nyní? To jsou Colours of Ostrava. Letos se festival uskuteční ve dnech 19. až 23. července a přiveze OneRepublic, Macklemora, Ellie Goulding nebo Nialla Horana. Co byste kromě hudebních vystoupení určitě neměli vynechat?

TOP 6 důvodů, proč vyrazit Colours of Ostrava: Jedinečná atmosféra, skvělá hudba i unikátní areál TOP 6 důvodů, proč vyrazit Colours of Ostrava: Jedinečná atmosféra, skvělá hudba i unikátní areál


OneRepublic
, Niall Horan, Macklemore a ti další 

Hlavním důvodem, proč se na festivaly jezdí, jsou vystupující. Pořadatelé Colours of Ostrava si zakládají na multižánrovosti. Chtějí, aby si každý návštěvník přišel na své. Každý rok proto v line-upu najdeme jak interprety, kteří vyprodávají velké haly, tak ty, jež jezdí po menších klubech. I letos bude program pořádně našlapaný. Dorazí OneRepublic, Macklemore, Ellie Goulding, Burna Boy, Interpol, Niall Horan nebo Tom Grennan.

Martin Garrix zakončil Colours of Ostrava monstrózní show. Zahráli také Circus Brothers, Larkin Poe i Hudson Taylor

Jedinečný areál Dolních Vítkovic 

Areál Dolních Vítkovic, ve kterém se festival odehrává, je jedinečný a dotváří atmosféru celé akce. Neexistuje nic lepšího než překonat strach a vyrazit na Bolt Tower, kde budete mít unikátní výhled nejen na celé Colours, ale i na široké okolí. Navíc se díky návštěvě věže dozvíte více o historii Vítkovic. A jestli vás historie hutnictví zajímá ještě více, můžete vyrazit i do hornického muzea, které je velmi interaktivní a bavit bude děti i rodiče. 

Festival ve městě

Nespornou výhodou festivalu je to, že se koná přímo ve městě. Navštěvníci se na místo konání proto hravě dostanou hromadnou dopravou. A místo pro stany je také kousek od areálu. Pokud byste však raději spali v teplé posteli, nezapomeňte si hotel zarezervovat včas. Ostrava není nafukovací a místa rychle ubývají.

Třetí den na Colours of Ostrava. Zkrácený koncert LP i severská pouť s Wardrunou

Na své si přijdou vegani i milovníci drinků

Jak jsme už jednou zmínili, Colours of Ostrava jsou jedinečným festivalem. A to platí také o jídle, které se v Dolních Vítkovicích prodává. Na své si tam totiž jako na jedné z mála kulturních akcí přijdou také vegani, vegetariáni či milovníci drinků. Pokud se ale budete shánět po hot-dogu, nemusíte se bát. I ten tam najdete.

Doprovodný program 

Festivaly dnes už nebývají jen o hudbě. Na tu přichází čas odpoledne a především večer. Jenže co dělat, když zrovna nikdo nehraje nebo si ze široké hudební nabídky nic nenajdete? Nemusíte se bát, i na takovou variantu jsou organizátoři připravení. Divadla, přednášky, diskuze, promítané filmy nebo právě návštěva hornického muzea. Nabídka je pestrá a široká, stačí si jen vybrat. 

MeltingPot 

MeltingPot poskytuje zcela unikátní intelektuální zážitek nad rámec kvalitní uměleck dramaturgie. Projekt prostřednictvím debat, rozhovorů, prezentací či workshopů nabízí širokou škálu pohledů na globální výzvy společnosti i osobní výzvy jednotlivců; svou pestrostí umožňuje návštěvníkům, posluchačům a divákům nacházet nové perspektivy na „velká“ témata i záležitosti každého dne. A zapojit do diskuze se může každý!

Text: Barbora Turková, foto: Tereza Slowiková, David Webr
Témata: Colours of Ostrava, OneRepublic, Macklemore, Niall Horan, Ostrava

zavřít