Kytarový mág Tommy Emmanuel odehraje v neděli v Praze jediný letošní koncert ve střední a západní Evropě

Vydáno 07.04.2017 | autor: redakce

Už tuto neděli 9. dubna se v pražském Rudolfinu představí světový kytarový mág Tommy Emmanuel. Na svůj jediný letošní koncert ve střední a západní Evropě si pozval neméně zvučeného amerického kolegu a kytaristu Adama Raffertyho. Oba v rámci svého programu představí nejžádanější hity i nejnovější kousky ze svého repertoáru.

Kytarový mág Tommy Emmanuel odehraje v neděli v Praze jediný letošní koncert ve střední a západní Evropě Kytarový mág Tommy Emmanuel odehraje v neděli v Praze jediný letošní koncert ve střední a západní Evropě

Mistři kytary se představí sólově, ale návštěvníky koncertu samozřejmě potěší i kongeniální a nápaditou souhrou. Oba dnes představují absolutní špičku stylu "fingerpicking", na jehož základě vytváří úchvatnou paletu tónu barev a harmonií, které leckdy dávají posluchači zapomenout na fakt, že před ním stojí pouze jeden hráč s kytarou.  I jeho bubenické sólo na tělo i krk celé kytary, vytváří dojem, že hraje na celou bicí soupravu. Mezi pozvanými na podiu bude i český zástupce kytarové scény - pořadatel festivalu a kytarista Stanislav Barek.

Hudební duben bude ve znamení Majálesů a koncertů, turné jedou Monkey Business, Anna K. i Tomáš Klus

"Hraji rád tam, kde lidé poslouchají, české publikum je velmi vnímavé a pražské koncerty jsou pro mě vždy velikou inspirací," dodává ke koncertu Tommy Emmanuel, který se chlubí spoluprací s takovými osobnostmi, jako jsou Eric Clapton, George Martin, John Denver, Les Paul nebo Tina Turner.

vložte odkaz, text nemažte

Tommy Emmanuel potvrzuje svoji pozici empatického mistra akustické kytary a jednoho z nejoblíbenějších sólových muzikantů stovkami koncertů ročně. Navíc v únoru vydal nové DVD Music Gone Public, které obsahuje i řadu doposud nezveřejněných záznamů a spoluprácí s jinými umělci.  Harlemský rodák Adam Rafferty od roku 1993 etabloval na newyorské jazzové scéně jako kvalitní jazzový hráč, setkání s Tommym Emmanuelem v roce 2007 mu změnilo nazírání na  hudbu a přivedlo jej ke stylu "fingerpicking" jehož velkým guruem je právě Tommy.
 
tz, jm

Témata: Tommy Emmanuel, Adam Rafferty, kytary, Rudolfinum, koncerty

zavřít