LIVE: Chinaski pokřtili ve vyprodaném Lucerna Music Baru novou desku 11

Vydáno 02.10.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Nové písně i staré dobré hity - takový byl úterní koncert Chinaski, kteří v pražském Lucerna Music Baru pokřtili své jedenácté řadové album, první v nové sestavě. Jeho kmotrou se stala herečka Jitka Čvančarová.

LIVE: Chinaski pokřtili ve vyprodaném Lucerna Music Baru novou desku 11 LIVE: Chinaski pokřtili ve vyprodaném Lucerna Music Baru novou desku 11


CHINASKI
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
1. 10. 2019
(fotografie jsou ilustrační)

Budou tomu už dva roky, co se složení Chinaski proměnilo. Z tehdejší sestavy zůstali ve skupině pouze František Táborský s Michalem Malátným, kteří si k sobě záhy našli Tomiho Okrese, Lukáše Pavlíka a Honzu Steinsdörfera, s nimiž začali psát novou kapitolu své historie.

TOP 7 videoklipů týdne: Chinaski zpívají o digitální lásce, Barbora Poláková létá v lese

Tu v úterý večer v pražském Lucerna Music Baru jasně nadepsali číslovkou 11. Už po úvodních tónech první písně z právě vycházejícího alba bylo jasné, že žánrově zůstala kapela "doma". Během první poloviny vystoupení představila - až na novinku Osud nazpívanou se slovenskými IMT Smile - celou desku, z níž se dle reakcí v sále nejvíce líbil song Kapradí, nacházející se v tracklistu hned ve dvou verzích.

Úspěch slavily i další novinky, jak však ukázala druhá část koncertu, profláklé hity, které si fanoušci mohou s chutí zazpívat, fungují prostě nejlépe. Punčocháče, 1970 či Klára, nebo z novějších Každé ráno a Víno. To byly skladby, jež si u přítomných vysloužily největší aplaus.

Chinaski zahráli ve vyprodaném Lucerna Music Baru a všude stříkal pot

Kmotrou se stala herečka Jitka Čvančarová, která na desce hostuje v písni Dokonalá chvíle. Ani ta nebyla během večera opomenuta a stejně jako rodačka z Mělníka okouzlila kapelu při nahrávání písně, dostala svým hlasem také přítomné v sále.

Snad jedinou kaňkou večera byl pozdní start. Oproti avizované dvacáté hodině se Chinaski objevili na pódiu krátce před devátou večer, kdy už je publikum netrpělivě očekávalo. Zpoždění se však dá pochopit - před začátkem totiž muzikanti na autogramiádě podepisovali právě novou desku, kterou návštěvníci koncertu obdrželi v předstihu u vstupu do sálu. 

Jinak to ale klapalo perfektně a na skupině bylo vidět, že jí společné hraní baví. Chinaski v průběhu týdne čekají ještě další tři koncerty. Ve středu se opět představí v Lucerna Music Baru, 4. října fanouškům v Brně a o den později odcestují do Bratislavy, kde sérii křtů zakončí.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Tereza Slowiková (srpnový koncert v Lucerna Music Baru)

Témata: Chinaski, 11, Lucerna Music Bar

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít