POST SCRIPTUM (20.): Miley Cyrus míří na Glastonbury a Český slavík (ne)komentuje Ortel

Vydáno 12.11.2015 | autor: Simona Knotková

Miley Cyrus je letos všude plno a dost možná tomu tak bude i v roce příštím. Klepy říkají, že právě ona má být jedním z tahounů Glastonbury. Na našem českém písečku se zase řeší něco, co paradoxně vlastně už vůbec nikoho nezajímá - Český slavík.

POST SCRIPTUM (20.): Miley Cyrus míří na Glastonbury a Český slavík (ne)komentuje Ortel Miley Cyrus prý míří na Glastonbury

GLASTONBURY 2016 PRÝ MÍŘÍ HLEDÁČEK NA MILEY CYRUS

Miley Cyrus na Glastonbury? Ještě před pár lety by spousta hudebních fanoušků při této zprávě zakápla slzu a nad legendárním festivalem by udělala velké R.I.P. Dnes... by tedy reakce byla stejná, ale pozvání americké zpěvačky by už bylo o něco více pochopitelnější. Jako popovou princezničku, která by posvátnou půdu festivalu mohla infiltrovat umělostí a plytkostí, ji už snad nikdo nevidí. Od tohoto roku také víme, že Miley v sobě má skutečný tvůrčí potenciál a nelze ji už brát jinak než jako právoplatnou muzikantku. Abych ale zanechala teorií. Věc se má totiž tak, že o něčem takovém pořadatelé údajně opravdu uvažují a otazník z úvodní věty by již brzy mohl nahradit vykřičník.

RECENZE: Miley Cyrus a její chlípná zvířátka se snaží experimentovat

"Miley je na Eavisově (Michael Eavis, zakladatel festivalu pozn. autorky) seznamu už nějakou dobu.  Je správně šokující a zájem o ni byl už v době Bangerz," sdělil nejmenovaný zdroj britskému deníku The Sun.  Podobná prohlášení už celkem krotí sám Eavis: "Lidé se mě na Miley ptají. Jenže já nemůžu říct Ano ani Ne na žádné jméno, protože to jenom přidává na spekulacích. Myslím, že místo na Glastonbury patří každému." 

Ostatně když mohl být z jedním headlinerů letos Kanye West, možné už je všechno.

ČESKÝ SLAVÍK (NE)VRACÍ ÚDER

Minulý týden jsme v Post Scriptu psali o kauze "Ortel na Českém slavíkovi". Respektive o ní psala většina českých médií. A pro pořadatele v nijak pozitivním světle. Ti se k tomu už také stačili na svých facebookových stránkách vyjádřit. Ve svém prohlášení mimo jiné píší:  "Do Slavíka může každý poslat hlas komu chce. Nemáme předem žádné nominace ani omezení. (...) Současně znovu připomínáme letitou zásadu, že v průběhu hlasování se nevyjadřujeme k jakémukoli konkrétnímu interpretovi ani do ničeho nezasahujeme. Znamenalo by to ovlivňovat hlasování."

POST SCRIPTUM (19.): Řezník byl pro Českého slavíka problém, parta neonacistů je už v pořádku

Zajímavostí je, že v případě rappera Řezníka nebylo nijak proti filozofii a poctivosti Mattoni do hlasování zasáhnout a dost podivným způsobem ho ze hry o Hvězdu internetu vyřadit. Že by snad organizátoři hodnotili dvojím metrem? Jaký bude mít smysl, pokud Ortel nakonec vyřadí, když to už neudělali loni? Český slavík to zkrátka opět projel na celé čáře a je už úplně jedno, jaké budou jeho další kroky - všechny budou špatné.

text: Simona Knotková

zavřít