Listopadové koncerty: Gorillaz, Queen, Alvaro Soler, Helloween a mnoho dalších

Vydáno 01.11.2017 | autor: Hana Bukáčková

Koncertní sezóna graduje, listopadová hudební smršť je příslibem mnoha výjimečných zážitků. Ze zahraničních hvězd se k nám chystají Queen, Gorillaz, Alvaro Soler, Herbie Hancock, ale i The Kooks nebo kluboví The Rumjacks a Roger Sanchez

Listopadové koncerty: Gorillaz, Queen, Alvaro Soler, Helloween a mnoho dalších Listopadové koncerty: Gorillaz, Queen, Alvaro Soler, Helloween a mnoho dalších


QUEEN
+ ADAM LAMBERT

Co: legendární Queeni s fantastickým Adamem Lambertem jsou zpět
Kdy: 1. 11. O2 arena, Praha

Kapela odehraje svůj jediný koncert v České republice, zároveň půjde o první koncert v rámci evropského turné. Queen představí zbrusu novou show se speciálně navrženou, tou nejmodernější produkcí. Výběr skladeb se bude nepochybně vztahovat k 40. výročí vydání nejprodávanějšího studiového alba kapely News of the World z roku 1977, které obsahuje nesmrtelné hymnické skladby We Will Rock You a We are the Champions.

Queen a Adam Lambert v listopadu znovu zboří O2 arenu

CHRIS REA

Co: exceletní kytarista a zpěvák se zajímavým hlasem přiveze s sebou nový repertoár
Kdy: 7. 11. Kongresové centrum, Praha

Známý bluesový zpěvák a kytarista Chris Rea  už za svoji kariéru prodal přes 30 miliónů desek. Poslední horká novinka Road Songs for Lovers vyšla teprve nedávno. V rámci podpory desky vyjel na turné, evropská část šňůry začala 7. října v Amsterdamu a přesně o měsíc později, tedy 7. listopadu, vystoupí v České republice.

Chris Rea vystoupí v listopadu v Praze. Přiveze nové album Road Songs For Lovers

THE RUMJACKS

Co: po roce zpět na místě činu
Kdy: 7. a 8. 11. Rock Café, Praha

Po dvou vyprodaných koncertech se folk-punkeři The Rumjacks vrací na podzim opět do Prahy. A aby se dostalo na všechny jejich fanoušky, odehrají hned dvě show ve dvou dnech, 7. a 8. listopadu. Organizátoři slibují, že i tentokrát to bude jízda a pořádná divočina!

LENNY

Co: koncerty talentované písničkářky, která rozjíždí kariéru v Itálii
Kdy: 8. a 9. 11. Roxy, Praha

Původně ohlásila Lenny na letošní podzim pouze tři větší koncerty, ten pražský v Roxy byl ale záhy vyprodán. Zpěvačka proto přidala další termín na 9. listopadu. V roli předskokana se objeví extravagantní Lazer Viking. Lenny máte možnost vidět letos ještě v Bratislavě (30. 11. Atelier Babylon) a Brně (6. 12. Sono Centrum). Jedná se tak o letošní poslední šanci přijít si poslechnout její podmanivý zastřený hlas naživo. Příští rok 9. března zazpívá Lenny na vyhlášení hudebních cen Žebřík v Plzni. 

Lenny interview: Když jsem na pódiu a zpívám, cítím, že jsem se pro to narodila

HERBIE HANCOCK

Co: průkopník jazzové historie zakončí Struny podzimu
Kdy: 9. 11. Forum Karlín, Praha

Festival Struny podzimu byl zahájen 20. října koncertem The Gloaming. O završení 21. ročníku Strun podzimu se postará 9. listopadu legendární klavírista a skladatel Herbie Hancock, čtrnáctinásobný laureát Grammy a držitel Oscara za hudbu k filmu Round Midnight. Hancock je nedílnou součástí jazzových dějin již od roku 1960. Jako člen jedné z nejvlivnějších jazzových kapel historie, druhého kvinteta Milese Davise, se stal jedním z průkopníků jazzové avantgardy. Večer zakončí Ondřej Pivec & Kennedy Administration.

THE KOOKS

Co: největší indie rocková záležitost podzimu
Kdy: 11. 11. Malá sportovní hala, Praha

V Praze měli The Kooks vystoupit už v květnu, koncert byl ale nakonec přeložen na listopad. Kapela na jaře vydala výběrové album The Best...So Far. Jedenáct let od vydání první nahrávky Inside In/Inside Out přišli s kompilací největších hitů obohacenou dvěma novými písněmi. Nejen ty zazní i během pražského koncertu. Předskokany budou Lake Malawi. I ti chystají na letošek pro své fanoušky příjemná překvapení. Momentálně pracují na vydání alba Surrounded By Light. Desku nadělí fanouškům v prosinci.

GORILLAZ

Co: koncert nejslavnější virtuální skupiny
Kdy: 14. 11. O2 arena, Praha

V dubnu spatřilo světlo světa album Humanz, první nová studiovka Gorillaz po sedmi letech, a dostalo se mu vřelého přijetí. V rámci doprovodného turné nejslavnější virtuální kapela světa nemine ani Českou republika. Na The Humanz Tour vystoupí Murdoc Niccals (basová kytara), Noodle (kytara), Russel Hobbs (bicí) a 2D (zpěv) za doprovodu Gorillaz live band, který tvoří Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan - společně s vybranými účinkujícími z hvězdné sestavy velké rodiny Gorillaz.

RECENZE: Gorillaz nahráli desku na iPad, spíš na něm ale měli hrát hry

THE RASMUS

Co: koncert finské kapely
Kdy: 15. 11. Lucerna Music Bar, Praha

Finská rocková kapela, která proslula celosvětově přeed třinácti lety svým hitem In The Shadows, přijede do Prahy v rámci Dark Matters Tour 2017. Koncert je už dopředu vyprodaný, komu se ještě nějakou neoficiální cestou podařil získat lístek, může se ještě těšit na hosty: Klogr a The Weyers.

LIVE: The Rasmus v Meet Factory zalapali po dechu

ANDY C

Co: speciální DJ set
Kdy: 17. - 18. 11. Roxy, Praha

Třetí listopadový víkend zažije ROXY opět něco speciálního - Andy C All Weekend. Na svou oblíbenou stage se vrací drumbassový král Andy C a tentokrát si pro Prahu rezervoval celý víkend. Na obě dvě noci si připravil delší set a zahraniční hosty, které si vybírá on sám. Bez pochyby půjde o další legendární show, která nás vezme na cestu všemi známými i neznámými zákoutími drum&bassu. 

BRYAN ADAMS

Co: návrat romantického rockera do moravské metropole
Kdy: 19. 11. DRFG aréna, Brno

Na připravovaném turné kromě zásadních skladeb jeho hudebně bohaté kariéry zazní i písničky z posledního alba Get
Up! Bryan Adams většinu písní z této desky napsal i tentokrát s dlouholetým spojencem Jimem Vallancem, který stál u zrodu většiny hitů tohoto Kanaďana. Zde ukazuje opět dvě tváře. Prezentuje se nejen jako romantik, který umí psát nádherné pomalé písně a balady, ale i jako nestárnoucí rocker se svižnými a hitovými songy.

LIVE: Bryan Adams v Praze: elegance i floutkovství s jedinečným hlasem

ALVARO SOLER

Co: koncert plný jižanského temperamentu
Kdy: 20. 11. Forum Karlín, Praha

Šestadvacetiletý španělský talent Alvaro Soler, který nazpíval známý hit Sofia a proslavil se spoluprácí s Jennifer Lopez, se vrací po půl roce do Prahy. Energií nabité a sluncem nasáklé písně zaplní 20. listopadu prostor Fora Karlín, které v únoru vyprodal a momentálně už hlásí, že je znovu beznadějně vyprodané. Velký zájem fanoušků garantuje, že Alvara nevidíme v našich končinách naposled. 

LIVE: Alvaro Soler prozářil Forum Karlín španělským sluncem

HELLOWEEN

Co: senzační reunion roku
Kdy: 25. 11. Tipsport aréna, Praha

Sen řady metalových fanoušků se začíná naplňovat. Helloween vzkřísili historický lineup a mnozí tak nazývají Pumpkins United reunionem roku. Na jednom pódiu se sejdou bývalí zásadní členové kapely, kytarista a zpěvák Kai Hansen a zpěvák Michael Kiske společně se současnou sestavou. Zazní téměř tří hodinový set složený z největších hitů, ale i málo hraných skladeb. Bude se jednat o skutečně mimořádnou show, neboť kapela bude mít za zády obří LED stěnu s historickými záběry a sestřihy.

Helloween interview: První Zlatou desku jsme dostali v České republice

ROGER SANCHEZ (CLIMAX)

Co: set legendy house music a držitele Grammy
Kdy: 25. 11. Roxy, Praha

Představte si pláž v Miami, zapadající jižanské slunce a letní atmosféru na terase natřískaného klubu. Přesně to je feeling, který evokuje hudba i sety Rogera Sancheze. Americká legenda house music, autor nespočtu legendárních tracků a držitel Grammy přijede v listopadu jako speciální host 19-tých narozenin nejstarší české klubovky Climaxu. Rogera Sancheze doplní resident Chris Sadler a další hosté.

FIVE FINGER DEATH PUNCH

Co: metalový dýchánek
Kdy: 26. 11. Forum Karlín, Praha

Five Finger Death Punch a In Flames, skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě s podporou speciálních hostů Of Mice And Men. V pražském Foru Karlín se tato trojice zastaví 26. listopadu. Půjde o opravdový střet titánů - americká rocková kapela Five Finger Death Punch se spojuje s renomovanými evropskými legendami In Flames, aby spolu podnikly největší a nejvíce vzrušující rockovou jízdu. Speciálními hosty na tomto turné budou Of Mice And Men.

VIDEO: Five Finger Death Punch zveřejnili nový klip Ain't My Last Dance. V listopadu ho představí i u nás

LIONHEART

Co: velký comeback
Kdy: 27. 11. Rock Café, Praha

Hardcorová mlátička Nasty z Belgie se vrací do Rock Café. A společně s nimi velké překvapení -  Lionheart z USA oznmámili svůj comeback a k nám do klubu přijedou společně s nimi. Třetí zahraniční kapelou budou Get The Shot z Kanady. Večer zahájí NBF z Českých Budějovic.

Text: Hana Bukáčková

Témata: Queen + Adam Lambert, Chris ReaThe Rumjacks, LennyHerbie HancockThe KooksGorillaz, The RasmusAndy CBryan AdamsAlvaro SolerHelloweenRoger Sanchez, Five Finger Death Punch, Lionheart

zavřít