Česko budou v Eurovizi zastupovat Lake Malawi, příští rok se národní kolo vrátí do televizního přímého přenosu

Vydáno 28.01.2019 | autor: Nicola Bernard

Vítězem letošního ročníku národního kola Eurovision Song Contest se stala kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým. Uspěla se skladbou Friend of a Friend. Semifinále a finále letošního ročníku mezinárodní písňové soutěže se uskuteční v polovině května v izraelském Tel Avivu.

Česko budou v Eurovizi zastupovat Lake Malawi, příští rok se národní kolo vrátí do televizního přímého přenosu Česko budou v Eurovizi zastupovat Lake Malawi, příští rok se národní kolo vrátí do televizního přímého přenosu

Lake Malawi nasbírali v celkovém součtu od diváků a porot 22 bodů. O druhé místo se s osmnácti body dělili hned tři finalisté - Barbora Mochowa, Jakub Ondra a Pam Rabbit. Česká televize také ohlásila, že příští rok se diváci dočkají televizního pořadu, kde se finalisté představí v přímém přenosu a ze kterého vzejde reprezentant ČR pro Eurovision Song Contest 2020.

Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo

"Na obrovský úspěch Mikolase Josefa se pokusí navázat kapela Lake Malawi, která se stala s těsným bodovým náskokem vítězem národního kola. Poděkovat bychom však chtěli všem osmi finalistům za skvělou práci, protože i díky nim hlasovalo tento rok o 50 % více fanoušků než loni. Dohromady to bylo 25 tisíc individuálních hlasujících," doplnil vedoucí české delegace Jan Bors.

Po vyhlášení českého zástupce na Eurovizi oznámil kreativní producent Jan Potměšil novinku týkající se příštího ročníku: "Po mnoha letech dostanou diváci opět možnost sledovat finalisty národního kola v přímém přenosu a rovnou rozhodnout hlasováním o dalším reprezentantovi ČR. Přímý přenos na ČT1 proběhne 28. ledna 2020, a proto je deadline pro přihlašování písní tento rok stanoven již na 30. června 2019. Je to obrovská příležitost pro všechny interprety, skladatele, kapely a další hudebníky, proto očekáváme velký zájem. Zájemci mohou své skladby posílat na emailovou adresu escmusic@ceskatelevize.cz a určitě by měli sledovat i webové stránky a sociální sítě pro další informace."

Vystoupení Lake Malawi se skladbou Friend of a Friend na hlavním eventu v Tel Avivu diváci opět uvidí v přímém přenosu ve vysílání České televize v květnu tohoto roku. O postup do finále se bude bojovat se 14. a 16. května. Vyvrcholení soutěže proběhne 18. května 2019.

tz

Témata: Lake Malawi, Eurovision Song Contest, Eurovize, Mikolas Josef

zavřít