Emma Smetana

Vydáno 15.02.1996 | autor: Marta Šindlauerová

Emma Smetana Emma Smetana

 

Emma Smetana je česká zpěvačka, herečka a moderátorka. Narodila se 11. února 1988 v Praze a má české a francouzské občanství (odtud ona nepřechýlená verze příjmení, kterou zpěvačka mimo úřední oblast běžně užívá).

Do svých dvou let žila v Praze, pak se přestěhovala do Paříže a následně žila i ve Štrasburku. V České republice se nicméně pohybovala, neboť zde absolvovala francouzské lyceum. Má také dva magisterské tituly - z oboru Evropské záležitosti (Pařížský institut politických věd Po Paris) a z Politologie a mezinárodních vztahů (Svobodná univerzita v Berlíně). Kromě češtiny ovládá francouzštinu, angličtinu a němčinu, podle vlastních slov se také orientuje ve španělštině a hebrejštině. 

Od šesti let hraje na klavír, hudbě se věnovala po celý svůj život. K hudbě ji vedl i její tatínek Jiří Smetana, který byl skvělým hudebníkem a také pracoval jako producent a DJ)  První vlaštovkou, která dávala znát, v jakém hudebním směru se Smetana pohybuje, byl singl Waiting vydaný koncem roku 2015. V březnu 2016 vydala své debutové album What I've Done, které bylo podle recenzentů na české poměry velmi pozoruhodné. Přinejmenším ji chválili za neotřelé využití prvků ze šedesátých a sedmdesátých let, soulu, r'n'b a špetky současného mainstreamu.

V roce 2015 předskakovala na koncertě oblíbené francouzské zpěvačky Zaz ve Foru Karlín.

V dubnu 2017 vydala ve spolupráci s Jordanem Hajem vynikající singl i videoklip s názvem No Fire.

Od března 2017 pracuje Smetana také jako moderátorké publicistické internetové televize DVTV. Do té doby pracovala čtyři roky na TV Nova.

Emma Smetana má dceru Lennon Marlene se svým snoubencem Jordanem Hajem, muzikantem a hercem českého původu.

Diskografie:
What I've Done

 

Další články interpreta

zavřít