LIVE: John Wolfhooker křtili desku a projeli se na lamě

Vydáno 01.06.2023 | autor: iREPORT

John Wolfhooker v pražském Paláci Akropolis nejenže zakončili turné, ale pokřtili také novou desku The New Past a oslavili desáté výročí od založení kapely. Kromě očekávaných ovací všech přítomných fanoušků a posluchačů se rozjela i obrovská vlna pravého stržení v kotli davu s plnou palbou pro řádění, došlo ne jednou na mosh s wall of death i na nafukovací míče a jízdu zpěváka na člunu plavícím se na rukou lidí. Role předskokanů se ujali Nature Trip a Pam Rabbit.

LIVE: John Wolfhooker křtili desku a projeli se na lamě LIVE: John Wolfhooker křtili desku a projeli se na lamě

John Wolfhooker
Praha, Palác Akropolis
31. 5. 2023

Klub Akropolis se otevřel s úderem osmnácté hodiny s již nachystaným stánkem s merchandisingem všech tří účinkujících. Krátce před sedmou začali hrát Nature Trip. Původní jádro jihočeské alternativně rockové formace Pilot Season s tvůrčí dvojicí Aleše (zpěváka/kytaristy) a Otomara (bubeníka/doprovodného vokálisty) započalo na začátku roku 2019 tvořit hudbu v UK a za nový domov si zvolili Brighton na jižním pobřeží Anglie. Stejně jako předtím ponechali inspiraci v daném podžánru a okořenili jej i některými prvky k melodickému post-hardcoru. V postupně se plnícím klubu odehráli songy z jejich alba New Connections, z nichž nejvíc určitě stojí za zmínku vypíchnout píseň Away, při němž naprosto sála energie ze všech členů, zejména však právě ze spojení Aleše a Oty. Ota válel euforicky s přivíráním očí s bušivou energií za bicími a při zpěvech do toho spolu s Alešem dávali čiré srdce. Nature Trip dobře rozproudili v začátku.

VIDEO: John Wolfhooker se ve skladbě Cobalt Blue vrací k metalcorovým kořenům

Po nich následovalo vystoupení Pam Rabbit. K sobě měla čistě mužský doprovod bubeníka, kytaristy, sampleristy/baskytaristy a klávesisty. Zvolená image doprovodného tělesa připomínala černou outfit éru Depeche Mode, ovšem s viditelnými prvky mladší generace. Samotná Pam zvolila pohodlnou vizáž doplněnou ozdobením sebe s kravatkou a na jedné ruce černou rukavicí, jako ve stylu Michaela Jacksona. Celé uskupení bylo profesionálně sehrané a Pam definovala svůj pěvecký čistě zpívaný/rapovaný projev na vysoké kvalitě i úrovni s odlehčenou grácií i radostí směrem z pódia do sálu. Během vystoupení byla pohybově zručná a co song, to odpovídající řeč těla, což svědčí i o jejích nesporných tanečně kreativních vlohách. V jejím setu došlo i na světla ze smartphonů publika a ke konci setu sklidila velký aplaus.

Poslední v plném sále očekávaní oslavenci John Wolfhooker rozjeli svou performance v čase před půl devátou. Jejich set tvořily jak songy z nového alba, tak starší hity. V klubu panovalo naprosto špičkové lidské mikroklima a zbytek večera byl vskutku odvazový. Došlo i na nafouknuté míče do obecenstva a také člun, v němž se frontman Martin Čupka svezl v kolečku na lidech. Zpestřením byl speciální akustický výstup se songem We Are Pidgeon či výměna basáka Filipa Vlčka za Ronyho Janečka na post elektrické kytary ve skladbě Ice Queen, kdy se Rony chopil akustické kytary. Následně zhruba za půlkou bylo slavnostně pokřtěno nové album s hostem Přemkem Kunčickým (ex-baskytarista kapely Modern Day Babylon) a holoubkovým maskotem.

Na pódium se dostavila i Pam Rabbit s dortem s číslem 10, které značilo desetileté výročí sestavy na scéně. Členové svíčky sfoukli a bez váhání dort nakousli. Po křtu přišlo nejtvrdší jádro vystoupení ve čtveřici instrumentálně nabušených songů s jasně dominantní vazbou na hudební podžánry metalcoru a djentu. U songu Copycat se na stejně jako na EP albu pro featuring opět dostavila na stage v druhé půli i Pam a doplnila pěvecky Martina. Celý večer byl skončen dvěma přídavky, a to hity Tidal Wave a Time To Let Go.

Text: Vít “ViTTo” Hubička, foto: Rusty Shepherd (titul), Šárka Preslová
Témata: John Wolfhooker, Pam Rabbit, Palác Akropolis, The New Past, křest, Praha

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít