LIVE: Little Big se vrátili do Česka, tentokrát pouze ve dvou

Vydáno 05.11.2022 | autor: Natálie Bartlová

Ruští Little Big dorazili do pražského SaSazu. V tuzemsku nevystupovali poprvé, tentokrát se ale premiérově představili pouze ve dvou. Ve složení Ilja Prusikin a Sofja Tajurskaja však přesto odehráli plnohodnotný koncert, který byl zábavný a energický. Dvojici ho nezkazil ani Putin, kvůli kterému musela emigrovat, a jehož během show také připomněla.

LIVE: Little Big se vrátili do Česka, tentokrát pouze ve dvou Foto: Martin Bambušek - Fource

Little Big
Praha, SaSaZu
4. 11. 2022

V březnu, po začátku války na Ukrajině, emigrovali Ilja Prusikin a Sofja Tajurskaja do Los Angeles. Okamžitě se Little Big proti Putinovu tažení vymezili a nejinak tomu bylo i na koncertě v pražském SaSaZu. Vyprodaný klub spolu se zpěváky vyfakoval Putina, ale nezapomínal se hlavně bavit.

LIVE: Little Big a jejich skibidi ratatata aneb Jak Tatarka obohatí nedochucené jídlo i koncert

Vystoupení Little Big jsou jedním z těch míst, kde se nemusíte bát být divní. Politicky laděnou skladbu Generation Cancellation vzápětí střídá potrhlá Tacos, nechybí profláklá Skibidi ani Big Dick. Ilja a Sofja zpěv doplňují charakteristickými tanci z videí a ještě si to očividně užívají. Obzvlášť Sofja září a usmívá se prakticky celou dobu. Po konci Big Dick odpoví na radostné výkřiky fanoušků: „You’re as awesome as his [Ilja’s] dick!“ („Jste tak úžasní jako jeho pé*o!). A vlastně má pravdu – Iljovy intimní partie jsme sice neviděli, téměř třítisícový dav byl nicméně nadšený, interpreti taky, až na velikost klubu bylo vše skvělé.

Ani neúplná sestava skupiny Little Big nezahanbuje. Ve chvíli, kdy však vystupují pouze Ilja a Sofja, nevyhne se pozorovatel srovnání s jihoafrickými Die Antwoord. Zpěvačka, ač není zdaleka tak maličká jako Yolandi Visser, je z nich dvou ta sexy, která zpívá vysokým hláskem a mává dlouhými nehty. Naposilovaný Ilja Pruskin s hromadou tetování je pak ten postrach. Funguje to ale dobře. Ze začátku své kariéry ostatně Little Big pro Die Antwoord dělali předskokany.

Kvůli velkému zájmu již před časem přidali pořadatelé druhý termín koncertu, podruhé se Little Big v Praze předvedou v sobotu 5. listopadu. I tentokrát se mají fanoušci dozajista na co těšit.

Text: Natálie Bartlová, foto: Martin Bambušek - Fource
Témata: Little Big, Ilja Prusikin, Sofja Tajurskaja, SaSaZu, Praha

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít