LIVE: Mydy Rabycad změnili zvuk i kostýmy. Křest nové desky byl skvělou show

Vydáno 10.11.2017 | autor: Hana Bukáčková

Mydy Rabycad ležel ve čtvrtek večer Lucerna Music Bar u nohou. Nablýskaná audiovizuální show byla naplněná skvělou hudbou i přesahem. Kapela zde pokřtila svoji novou desku, která vznikala víceméně na cestách.

LIVE: Mydy Rabycad změnili zvuk i kostýmy. Křest nové desky byl skvělou show LIVE: Mydy Rabycad změnili zvuk i kostýmy. Křest nové desky byl skvělou show


MYDY RABYCAD
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
9. 11. 2017

Kdo nestihl Lenny v Roxy ve středu, ve čtvrtek měl nejspíš dilema a rval si vlasy, na koho vyrazit. Proč? Dva nejvýraznější talenty současné české hudební scény s velkým přesahem do zahraničí, kde se jim začíná formovat slibná budoucnost, ve čtvtek tak trochu soupeřili o přízeň fanoušků. Lenny svým vystoupením hodila pomyslnou rukavici do ringu, ale Mydy ji zvedli a nezůstali v ničem pozadu.

FOTOREPORT: Mydy Rabycad roztančili Lucerna Music Bar a pokřtili novou desku

Mydy Rabycad, kteří letos odjeli úspěšné americko-kanadské turné a zazářili na řadě festivalů, pokřtili novou desku M.Y.D.Y., jež vyšla na konci října. A rozhodně nezapadne mezi jejich předchozí desky. Přirozený odklon od electroswingu se dal čekat. Formace ráda experimentuje, koketuje s novým zvukem a nebaví ji přešlapovat na jednom místě. Setlist večera tomu i odpovídal. Electropop střídal electroswing.

DECHY A TŘPYTIVÉ KOSTÝMY

Hlavní hvězdu večera, které předskakovali Noisy Pots, doplnila na pódiu speciální tříčlenná dechová sekce. Ta ozvláštnila průběh koncertu. Kapela oslnila svojí novou show, svými barevnými extravagantními třpytivými kostýmy, živelností a přehrála všechny kousky z nového alba. U křtu jejich třetího "děťátka" M.Y.D.Y. nechyběl producent a stálý host bubeník Tomáš Konůpka, manažer a zvukař v jedné osobě Kužel a manažer klubu Kamil Šír.

VIDEO: Mydy Rabycad si z Montrealu přivezli klip Yellow

Na to, že členům je lehce přes dvacet, překypují sebevědomím jak ostřílení mazáci. Komu se taky povede v tak brzkém věku mít zaplněnou "malou" Lucernu. Publikum "skákalo" tak, jak si charismatická Žofie pískne. Z electroswingové alternativy se pomalu ale jistě stává krok za krokem hvězda, která si dokáže svojí energií, vydřeným muzikantským umem získat davy přiznivců. Jednoho dne se budeme díky nim honosně prsit, že jsme Češi.

Setlist: Yellow, Drowning, Cigarette Smoke, Just Dance; Dance, Live, Scream, Shout; Don´t Play This Song, Until The Morning, Rise Up, My Time, Ain´t No Light, Blind, Darling, Where´s The Fokin´Backstage?, I Don´t Care, M.Y.D.Y., Delight, Sensation, Good Times, Player, Final Disco, M.Y.D.Y.

Text: Hana Bukáčková, foto: Michal Ivanega

Témata: Mydy Rabycad, M.Y.D.Y., Žofie Dařbujánová

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít