Nechte zpívat Mišíka: Dokument ke zpěvákovým sedmdesátinám shání prostředky na dokončení

Vydáno 04.01.2017 | autor: redakce

Film Nechte zpívat Mišíka režisérky Jitky Němcové má naplánovanou premiéru na 8. března, tedy na den 70. narozenin Vladimíra Mišíka. Tvůrci však přes portál HitHit ještě shání prostředky na postprodukci a dokončení - k vybrání cílové částky zbývá ještě několik desítek tisíc korun. 

Nechte zpívat Mišíka: Dokument ke zpěvákovým sedmdesátinám shání prostředky na dokončení Nechte zpívat Mišíka: Dokument ke zpěvákovým sedmdesátinám shání prostředky na dokončení

Cílová částka byla stanovena na 350 tisíc korun a dosud se již podařilo získat téměř 300 tisíc. Zájemci mohou pomoci v řádech stokorun, za což jim náleží drobné odměny ve formě DVD s filmem nebo podpisových karet, ale mohou si také objednat soukromý koncert Mišíka za 50 tisíc nebo se za 75 tisíc stát exkluzivním partnerem snímku. 

RECENZE: Vladimír Mišík se dočkal poklony od svých hudebních kolegů

"Poslouchat Vladimíra Mišíka bylo vyjádřením postoje proti komunistům. Ačkoliv nikdy nezpíval protestsongy a nebyl 'underground', přesto si  z něj lidé udělali symbol protibolševického postoje. Je to film o hledání, slov, věcí, lidí a vzpomínek s prvky hraného filmu a archivů, s nádhernými písněmi Vladimíra Mišíka.

vložte odkaz, text nemažte

Odehrává se převážně na planetce Mišík, která má v průměru pět kilometrů a nachází se na samém okraji sluneční soustavy. Film bude naléhavý, tak jak Mišík zpívá. Napínavý, jak budeme hledat, vtipný jak to u muzikantů bývá a poetický, jak se bude hrát. Film je natočen, v současné době je ve střižně, zbývá nám obrazová a zvuková postprodukce včetně triků," uvádějí tvůrci. 

Premiéra filmu, ve kterém se objeví i Mišíkovi synové - rovněž hudebníci Maťo a Adam, je stanovena na 8. března, proběhne v pražském kině Bio oko. 

Přispět můžete zde.

Témata: Vladimír Mišík, Nechte zpívat Mišíka, Adam Mišík

zavřít