RECENZE: Už je to tady. Cesta do roku 2050 na vyprodaný Strahov za Bert & Friends

Vydáno 08.11.2021 | autor: Barbora Kubalová

To, že se kapela Bert & Friends vrátila z roku 2050, aby nám přehrála své největší hity z roku 2049, už víme dlouho. Tyto hity už taky dobře známe. Ale jak to vypadá v roce 2050? Jsou Bert & Friends ve své době opravdu takovými hvězdami, jak nám tvrdí? Nejnovější nahrávka, která k nám doputovala z budoucnosti, potvrzuje, že ano. I v roce 2050 totiž platí, že Strahov dokáží vyprodat jen ty největší hvězdy.

RECENZE: Už je to tady. Cesta do roku 2050 na vyprodaný Strahov za Bert & Friends RECENZE: Už je to tady. Cesta do roku 2050 na vyprodaný Strahov za Bert & Friends

Bert & Friends

2050 (Live At Strahov)

Skladby:
Intro, Jupíter, Lambaláda, Piš mi básně, Moje fuga, Křest, Plody moří, Eurohalda, Amore Mio

9 skladeb / 32:57 min

Vydavatel: Albert Romanutti

Už úvodní tóny naznačují, že jde o opravdu nevšední zážitek, čemuž dává za pravdu i ječení přesně 340 tisíc fanoušků, jak Bert hned v úvodu zmínil v poděkování. Atmosféra byla od začátku skvělá, hned od první skladby se dav neostýchá zpívat a tleskat s kapelou. A záznam je natolik kvalitní, že se budete cítit, jako byste byli přímo v kotli.

TOP 9 videoklipů týdne: Prago Union zvou na křest desky, Fate Magazine se vrací po 10 letech a Janchi natáčel v planetáriu

Jak se na takovou výjimečnou událost patří, vybrala kapela to nejlepší ze své tvorby. Pro posluchače v roce 2021 bude novinkou skladba Moje fuga, která naznačuje, že v budoucnosti se možná kapela vydává trochu jiným hudebním směrem a můžeme tak od ní čekat ještě mnoho překvapení. Zajímavá je také nová verze hitu Haluzinace, které kapela dala nový eurodance kabát a i přiléhavý nový název Eurohalda.

Během koncertu byla (bude) tato deska, byť v danou chvíli ještě ne zcela nahraná, dokonce i pokřtěna, a to za přítomnosti speciálního hosta, Luboše. Jestli nevíte, kdo je Luboš, jedná se o hvězdu klipu k písni Plody moří. Další speciální hosté se právě s touto písní hned po křtu postarali o nejdojemnější chvilku. Bert totiž na pódium přivedl své děti, které ho v této legendární hitovce doprovodily na kytaru a theremin. Ačkoli vystoupení nebylo bez chyb, podle reakcí publika nezůstalo jediné oko suché.

Celý koncert a vůbec celou existenci kapely asi nejlépe shrnul ve svém proslovu Luboš: "Jsme tu proto, abychom mohli společně světu dávat smysl, jaký budeme chtít." To kapela bezpochyby naplňuje. Zážitek z nahrávky se dá srovnat se záznamy legendárních akcí jako je Live Aid. Stejně nás mrzí, že takovou událost slyšíme jen ze záznamu. Narozdíl od Live Aid se ale u Bert & Friends můžeme těšit, že nás to teprve čeká, a že vlastně jeden z mnoha zpívajících hlasů je dost možná právě ten náš v budoucnosti. Toto je totiž bezpochyby ten nejlepší koncert, na který teprve půjdeme.

Text: Barbora Kubalová, foto: archiv Bert & Friends
Témata: Bert & Friends, 2050, recenze

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít