ROZHOVOR | Zeller (Cocotte Minute): My hrát prostě musíme, nebo by nám jeblo

Vydáno 08.12.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Cocotte Minute tráví aktuálně čas na svém tradičním vánočním turné. Jeho poslední dva ročníky byly ovlivněné koronavirem, nyní už ale sestavě nic nebrání to rozjet jako za starých dobrých časů. V setlistu nechybí kromě hitovek ani novinka Řeka. O šňůře i plánech na příští rok jsme si povídali s Zellerem.

ROZHOVOR | Zeller (Cocotte Minute): My hrát prostě musíme, nebo by nám jeblo ROZHOVOR | Zeller (Cocotte Minute): My hrát prostě musíme, nebo by nám jeblo

Letos jde pro vás už o druhou šňůru, na jaro jste jezdili s Vojtaanem a Elektrïck Mann. Jaké to bylo jezdit s dalšími dvěma interprety?
Tak jaký to bylo. No prostě slušná trojka. Sice tam v tý trojce nebyly žádný holky, ale my nejsme ti, co chtěj na něčem furt hledat nějaký chyby! Prostě se umíme spokojit s tím, co máme. Vono taky, a to si přiznejme, ty holky by nám určitě zakazovaly drogy, FIFU, pivo a jiný holky! (smích)

 Nechali jste se slyšet, že si z vyprodaného turné nakoupíte drahá auta a utečete do Uzbekistánu. Anebo nastoupíte zpět do fabriky. Jak to dopadlo? (smích)
Jo jo. To sedí. Už máme v Uzbekistánu zamluvenou jurtu, kam se už velmi brzy budem muset schovat. Protože jsme za ty drahý auta nezaplatili ani korunu a z fabriky nás vyhodili, že jsme vyhulený lemplové. Takže vlastně všechno, jak píšeš, probíhá. Akorát tedy v jiným pořadí.

ROZHOVOR | Cocotte Minute, Elektrïck Mann a Vojtaano: Je potřeba zase jednou změnit dějiny

 Máte z V.i.p.iče tour nějaký zážitek, na který rozhodně nezapomenete?
Vono to bylo dost divoký, takže si toho moc nepamatujeme.  A to co jsme nezapomněli, bychom si asi přáli radši taky zapomenout. Nevím, kterej idiot vymyslel například foťáky v mobilech, insta apod. Jsme z generace, která začala svobodně ještě bez internetu, socialu atd… Čili když ses poblil ve vedlejší vesnici na zábavě, nikdo se to dál než do Chocně, nedověděl a teď se jednou zpráskáš v Brně a máš za tři dny nasupenou zbouchnutou traktoristku před barákem. Nebo a to už vůbec nechceš, zabouchnutýho Pavla Vítka pod oknem.

Aktuálně jste na tradičním vánočním turné. Poslední dva roky bylo ale v něčem jiné. V jednom případě šlo o online stream a v dalším jste ho pojali akusticky. Zalíbilo se vám – především na akustické šňůře – něco, co jste se rozhodli přenést i do současných živáků?
Hele. Asi takhle. Dělali jsme, co jsme mohli v tom mega voser čase, abychom mohli bejt v kontaktu s fans, ale my jsme prostě agresivní vymaštěná hejvy metalová parta, co miluje kluby se stejkajícím potem po zdech a to je to, co umíme nejlíp. A co i nejvíc milujeme.

 Fanouškům na šňůře představujete i nový singl Řeka. Jak vznikal?
Jak vznikal? Normálně. Sem napsal text, co vejde do dějin, Czendál intergalaktickou hudbu a pak jsme desítky hodin týrali ve zkušebně zbytek kapely, kterej to celý doboostřil až fakt do takhle vymazlený podoby. A je to fakt hit. Holky říkaly. Ještě pár takových pecek a vidím to na laděnýho žigulíka,rogalo v akci a vlastní flek s karavanem v Pasohlávkách!

 Na příští rok chystáte vydání triptychu Zllá láska. Na co se mohou příznivci těšit? Půjde o trojalbum, nebo něco zcela jiného?  
Trojalbum. Vidíš? Kdo ti to nakecal, takhle vznikaj fámy. (smích) Ty vogo, kde bychom to vzali. My jsme schopný teď vyprodukovat tak jeden singl za půl roku. Než bychom udělali trojalbum, už by tady byla jen nukleární zima po válce světů. Bude to troj singl. Dvě pecky už máme. ŘEKA už zurčí světem a dělá nám neskutečnou radost. Teď právě mícháme další singl Černý šaty a na podzim bude poslední z tý trojice a půjde to celý do světa. A ano, bude to o lásce. Ale většinou takový dojebaný, nepovedený. Prostě Zllá láska.

A co další plány na příští rok? Vyrazíte opět na tour, nebo si dáte pauzu?
Budeme hrát, dokud to nás to bude bavit, a tedy hlavně dokud to bude bavit fans. My hrát prostě musíme, nebo by nám jeblo. Nebo bychom začali fetovat toluen.  My bychom totiž bez těch našich přebujelých honorářů stejně neměli na solidnější výživu. My hrajeme, protože jsme původně neměli nikdo na psychoterapii. A nějak se nám to zvrtlo celý v odpornou slávu, úspěch a hity. Ty vole jako furt lepší než frustrace, neúspěch a shity.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv Cocotte Minute
Témata: Cocotte Minute, Zeller, turné, Zllá láska

zavřít