Těžko uvěřitelná krása v době mizérie. Nick Cave vydal novou píseň a láká na připravované album

Vydáno 18.10.2020 | autor: redakce

Nick Cave představil dosud nevydanou píseň Euthanasia. Jde o ukázku z intimního koncertu Idiot Prayer, který Cave odehrál v ikonickém Alexandra Palace pouze za pianem.

Těžko uvěřitelná krása v době mizérie. Nick Cave vydal novou píseň a láká na připravované album Těžko uvěřitelná krása v době mizérie. Nick Cave vydal novou píseň a láká na připravované album

„Hledám tě pod provlhlou zemí, hledám tě na noční obloze,“ zpívá Nick Cave v úvodu doposud nevydané písně Euthanasia, která zazněla na intimním online koncertu Idiot Prayer. Ten Cave odehrál v opulentních prostorách ikonického výstaviště Alexandra Palace na severu Londýna.

TOP 10: To nejlepší z australské hudby - AC/DC, Nick Cave, Sia i Kylie Minogue

Zvukový záznam intimního koncertu Idiot Prayer vyjde 20. listopadu na kompaktních discích a vinylech, 5. listopadu by měla proběhnout po celém světě jednodenní premiéra stejnojmenného snímku. Česká promítání jsou ale vzhledem k současné situaci kolem koronaviru nejistá.

„V době pandemie jsem procházela velmi vážnými problémy, ale Idiot Prayer mi upřímně dodal mnoho naděje. Něco tak neuvěřitelně krásného totiž vzniklo v tak příšerné situaci,“ vystihuje atmosféru koncertu jedna z komentujících na serveru YouTube. 

Píseň vznikla v období, kdy za tragických okolností zemřel zpěvákův patnáctiletý syn Arthur, a Nick Cave pracoval na albu Skeleton Tree. To vyšlo v září 2016. 

red, foto: Joel Ryan
Témata: Nick Cave, Bad Seeds, Idiot Prayer

zavřít