Nové desky: Deep Purple zvou na pražský koncert, Nelly Furtado se pokouší o comeback

Vydáno 03.04.2017 | autor: redakce

Přehlídce nových desek začátku dubna kralují rockoví veterání Deep Purple, kteří za pár týdnů své novinky zahrají v Praze. Podobně je tomu u Mike + The Mechanics, kteří s novým albem dorazí v září. Po pěti letech se vrací Nelly Furtado a z domácí scény stojí za zmínku živák The Plastic People Of The Universe nebo rockerka Tanja se svým EP. 

Nové desky: Deep Purple zvou na pražský koncert, Nelly Furtado se pokouší o comeback Deep Purple přivezou v květnu své nové album do Prahy


Deep Purple
- Infinite

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey, kteří tvoří VIII. sestavu v historii kapely, pokračují v krasojízdě v hardrockových šlépějích - ve stylu a nuancích jejich poslední tvorby jasně poznáte odkazy na starší počiny Deep Purple. Nová deska Infinite obsahuje celkem 10 písní, z nichž tři už vyšly jako singly. Album představí Deep Purple také naživo na koncertním turné. V pražské O2 areně vystoupí 22. května. 

Deep Purple představí v Praze novou desku, zahrají u nás v květnu


Nelly Furtado
- The Ride

Minulá řadovka kanadské zpěvačky se pod názvem The Spirit Indestructible v roce 2012 nedočkala příliš vřelého přijetí, proto si Nelly Furtado s novinkou dala načas. Po pěti letech přichází s nahrávkou The Ride. Vznikala pod dohledem producenta Johna Congletona, který má na svědomí například poslední desku St. Vincent, která se v roce 2014 umístila na vrcholu většiny výročních žebříčků. Furtado se pokusí oslovit fanoušky dvanácti novými písněmi, pro milovníky deluxe edicí je samozřejmě připraven i nějaký ten bonus. Zatím nejúspěšnějším albem osmatřicetileté Kanaďanky je Loose z roku 2006, obsahující hity jako All Good Things nebo Say It Right.

vložte odkaz, text nemažte


Mike + The Mechanics
- Let Me Fly

Mike Rutherford má důvod k úsměvu, protože chystané album Let Me Fly má podle nich vše, co by mělo mít - destiluje vše, co Mike + The Mechanics umějí, složit skvělé písničky, které radostně přitakávají životu se šibalským úsměvem. Mike + The Mechanics v roce 2017 slaví 32 let na scéně, se svým osmým albem vyrazí na evropské turné a budou speciálními hosty Phila Collinse na jeho červnovém koncertě v Hyde Parku. V Praze se kapela zastaví 6. září v Lucerně.


Tanja
- Jsem posedlá

Rockerka Tanja se po letech účinkování s kapelou Citron hlásí o slovo s vlastním novým materiálem. Minialbum obsahuje tři zbrusu nové skladby a dvě starší, natočené v moderním hávu. Na nahrávce se podíleli, stejně jako tomu bývalo v minulosti zvykem, muzikanti Citronu a Tanja. Na jarním turné Souboj Rebelů 2017 představí nejen nové písně, ale také svou kapelu. Zvuk a recording zajistili Djordje Erič a Petr Slezák ve studiu Citron, o mix a mastering se postaral Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween). EP je ochutnávkou chystané regulérní desky.

 


The Plastic People of the Universe
- Co znamená vésti koně

Kolekce deseti skladeb z pera Mejly Hlavsy, Vratislava Brabence a Pavla Zajíčka, která vyšla v roce 1983 i v Kanadě, se po mnoha letech dočkala symfonického zpracování s Filharmonií Brno. Záznam dva roky starého unikátního spojení nyní vydává label Indies Happy Trails na CD, doplněný o bonusové DVD pod názvem The Plastic People of the Universe & Filharmonie Brno - Co znamená vésti koně. Kapela nahrávku pokřtila v sobotu 1. dubna na akci Vzpomínka na Mejlu, věnované nedožitým 66. narozeninám Milana "Mejly" Hlavsy v brněnském klubu Metro Music Bar.

 


Dále vychází:

  • Cold War Kids - L.A. Divine
  • Alphaville - Strange Attractor
  • Helene Grimaud - Perspectives
  • Sinner - Tequila Suicide
  • Imminence - This Is Goodbye
 

Témata: nové desky, Deep Purple, Nelly Furtado, Mike + The Mechanics, Tanja, The Plastic People Of The Universe

zavřít