Evropským hudebním cenám MTV vévodila Taylor Swift, sošky si odnesli i Harry Styles, MUSE nebo Sam Smith

Vydáno 14.11.2022 | autor: redakce

Z předávání MTV Europe Music Awards si nejvíce cen odnesla Taylor Swift, která zvítězila v kategoriích Nejlepší umělec, Nejlepší pop, Nejlepší hudební videoklip a Nejlepší dlouhý videoklip. S prázdnou z předávání v Düsseldorfu neodcházeli ani MUSE, Gorrilaz, Harry Styles, Nicki Minaj nebo David Guetta.

Evropským hudebním cenám MTV vévodila Taylor Swift, sošky si odnesli i Harry Styles, MUSE nebo Sam Smith Evropským hudebním cenám MTV vévodila Taylor Swift, sošky si odnesli i Harry Styles, MUSE nebo Sam Smith

Předávání MTV Europe Music Awards se letos uskutečnilo v německém Düsseldorfu. Moderátorské role se chopili novomanželé Taika Waititi a Rita Ora, kteří v průběhu večera vystřídali hned několik kostýmů. Ze zahraničních interpretů dorazila na ceremoniál například Taylor Swift, která si odnesla čtyři ceny. Kromě jiného vyhrála kategorii Nejlepší dlouhý videoklip, který si sama režírovala. Nechala se slyšet, že zkušenosti, které získala během natáčení, jí rozšířily přehledy a jsou logickým vyústěním její práce.

RECENZE: Taylor Swift dokazuje na novém albu, že je popová královna i bez vyložených hitů

Na pódiu se představili OneRepublic, Tate McRae, Ava Max nebo Lewis Capaldi, který vystoupil se svou novinkou Forget Me. Už v únoru ji zpěvák zahraje také českým fanouškům, do Prahy dorazí v rámci svého turné Broken By Desire To Be Heavenly.

Z ocenění se radovali rovněž Harry Styles za Nejlepší živé vystoupení, Nicki Minaj nahrála Nejlepší píseň Super Freaky Girl, za Nejlepší spolupráci si převzali sošku David Guetta a Bebe Rexha, Nejlepší rockovou hudbu pak mají na svědomí Muse a Nejlepší alternativní hudbu Gorrilaz. Video s poselstvím natočil Sam Smith, Nevětší fanoušky mají BTS a Nejlepší vzhled Rita Ora.

Na předávání se objevila i ukrajinská skupina Kalush Orchestra, která opanovala letošní Eurovizi. Vystoupila se skladbou Stefania. Jak uvedla, je pro ni důležité koncertovat po celém světě a rozšiřovat povědomí o Ukrajině a její kultuře.

red, foto: MTV Europe Music Awards
Témata: MTV Europe Music Awards, Taylor Swift, Harry Styles, Nicki Minaj, David Guetta, Bebe Rexha, Rita Ora, Sam Smith, Muse

zavřít