Frances Bean zavzpomínala na otce Kurta Cobaina, sdílela jejich poslední společné fotografie

Vydáno 09.04.2024 | autor: iREPORT

Když Kurt Cobain zemřel, byly jeho dceři Frances Bean necelé dva roky. Na svého otce si příliš nepamatuje, jeho ztrátu však silně pociťuje a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby stále žil. V den, kdy si vzal muzikant před třiceti roky život, na něj zavzpomínala. „Ať půjdeš kamkoliv nebo kamkoliv půjdu já, vždy budu s tebou,“ napsal jí v dopise.

Frances Bean zavzpomínala na otce Kurta Cobaina, sdílela jejich poslední společné fotografie Frances Bean zavzpomínala na otce Kurta Cobaina, sdílela jejich poslední společné fotografie

Odkaz Kurta Cobaina žije i třicet let po jeho smrti. Písně Nirvany se neustále poslouchají a zpěvák je připomínán nejen fanoušky, ale i kolegy a svými blízkými. V den jeho úmrtí, tedy 5. dubna, na něj vzpomínala dcera Frances Bean. Jde o jediné dítě, které muzikant měl. Narodila se jemu a jeho manželce Courtney Love 18. srpna 1992, tedy asi rok a půl předtím, než si vzal Cobain život.

"Každý užívá svou vlastní formu heroinu," tvrdil lídr Nirvany

Jak Frances Bean již několikrát zmínila, na svého otce si příliš nepamatuje. Zná ho spíše z vyprávění maminky a babičky. „‚Máš jeho ruce,' říkávala mi často jeho máma Wendy se smutkem v hlase,“ zavzpomínala v novém příspěvku na Instagramu Frances. „Vdechovala je, jako by to byla jediná šance ho mít u sebe. Jako by čas najednou zamrzl. Doufám, že ať jsou teď kdekoliv, drží jeho roku,“ napsala dcera Cobaina.

„Přála bych si znát svého tátu. Přála bych si znát kadenci jeho hlasu, vědět, jakou kávu rád pil nebo jak se cítil po pohádce na dobrou noc,“ přiznala Frances, že si na frontmana Nirvany skutečně příliš nepamatuje.

„Vždycky jsem si říkala, jestli by se mnou chytal během dusného washingtonského léta pulce, zda voněl po lehkých Camelkách a jahodovém Nesquiku (jeho oblíbeném, jak jsem se dozvěděla).“

Se svými sledujícími, kterých má přes miliardu, se Frances Bean podělila i o úryvek z dopisu, který jí táta napsal, když se narodila. „Kamkoliv půjdeš nebo kamkoliv půjdu já, vždycky budu s tebou,“ zněla slova Cobaina. „Svůj slib skutečně dodržel. Neustále ho vídám. Ať už, když poslouchám jeho songy, když se podívám na své ruce, které vypadají jako ty jeho, nebo když vzpomínám na chvíle, které jsem s ním jako malá prožila.“

Frances Bean se zároveň podělila o své poslední fotografie s tátou. Nenapsala, kdy přesně vznikly, ale zřejmě jen pár dnů před úmrtím Cobaina.

O Cobainovi vyjde 13. dubna na BBC nový dokument. Měl by obsahovat dosud neviděné záběry muzikanta. Více zjistíte tady.

red, foto: IG Frances Bean Cobain, Matt Sukkar
Témata: Kurt Cobain, Frances Bean Cobain, Nirvana

zavřít