Green Day hlásí: Bang Bang, jsme zpátky!

Vydáno 07.08.2016 | autor: redakce

Novým singlem Bang Bang ukončí Green Day skoro čtyřleté mlčení od své albové tilogie ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! z roku 2012. Vydání avizoval frontman Billie Joe Armstrong na 11. srpna. 

Green Day hlásí: Bang Bang, jsme zpátky! Green Day se za pár dní vrátí s novým singlem

Čtyři roky stará trilogie nepatřila ke komerčně nejúspěšnějším počinům kapely, nejen fanoušci jsou proto zvědaví, s čím Green Day přijdou. Skupina zatím neoznámila, kdy vyjde nové studiové album. 

Green Day připomenou natáčení alba American Idiot v dobovém dokumentu

Američtí punkeři se celosvětově proslavili v roce 1994 albem Dookie obsahujícím hity Basket Case a When I Come Around. Desky, za kterou trojice získala Grammy, se prodalo přes 20 milionů kopií a dodnes je komerčně nejúspěšnějším titulem Green Day. Kapela tehdy rozpoutala novou punkovou revoluci a spolu s The Offspring nebo Blink-182 vrátila rozevlátý a divoký rock do hitparád. Díky Green Day se punková hudba stala součástí nejen amerického mainstreamu.

vložte odkaz, text nemažte

Další zásadní deskou byla rocková opera American Idiot (2004), která skupinu znovu propojila s mladou generací posluchačů. Album, které obsahuje dva z největších hitů Green Day, písně Boulevard Of Broken Dreams a Wake Me Up When September Ends, vyneslo skupině sedm nominací na Grammy, z toho dvě vítězné (Nejlepší rockové album a Nahrávka roku). Uvidíme, zda se podobný comeback povede skupině i tentokrát. 

tz, jm

Témata: Green Day, Billie Joe Armstrong, Offspring, Blink-182punk

zavřít